Breng de Aberfeldy ‘whisky way of life’ tot leven tijdens de feestdagen met de muziek van Benjamin Herman en recepten van Joris Bijdendijk

by Redactie

We kunnen er niet omheen: de feestdagen staan voor de deur! Een tijd van samenkomen en gezelligheid. Maar ook een tijd van keuze- en cadeaustress. Helemaal wat betreft het culinaire gedeelte van de feestdagen. What to cook? Gelukkig zijn daar ‘Tastemakers’ Joris Bijdendijk en Benjamin Herman to the rescue. Aberfeldy single malt Scotch whisky geeft samen met hen namelijk tips om het december thuisdiner een upgrade te geven én om te genieten van the whisky way of life.

Eerder dit jaar lanceerde Aberfeldy al de campagne ‘Tastemakers’ waar Benjamin Herman en Joris Bijdendijk de gezichten van zijn. Het duo reisden hiervoor afgelopen juli naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. Met de inspiratie opgedaan tijdens deze reis heeft Joris een driegangen menu gecreëerd dat super aansluit bij de smaken van Aberfeldy’s 12 en 16 jaar oude single malt Scotch whisky. Maar ook Benjamin heeft zich door de trip naar Schotse hooglanden laten inspireren. En stelde een passende playlist samen die jouw diner de juiste sfeer weet te geven.

Breng de Aberfeldy 'whisky way of life' tot leven tijdens de feestdagen met de muziek van Benjamin Herman en recepten van Joris Bijdendijk

Culinair aan de slag met Joris Bijdendijk

Geen geslaagd diner zonder een weloverdacht menu. Wil je je gasten dit jaar een keer verrassen (en niet de standaard klassiekers op tafel zetten)? Daag jezelf dan uit om een driegangen sterrenmenu klaar te maken. Gelukkig kan dit met hulp van chef Joris Bijdendijk. Die een driegangen menu samengesteld heeft met populaire gerechten van de menukaart van zijn Restaurant Rijks. De gerechten zijn goed te bereiden of te combineren met de Aberfeldy 12 en 16 jaar single malt. Het resultaat: een luxe menu die toegankelijk genoeg is om thuis te bereiden. Denk aan forelfilet gemarineerd in een 12 jaar oude single malt Aberfeldy. En een chocolademousse die perfect combineert met een glas 16 jaar oude Aberfeldy neat.

Lees ook:  Jezelf in het zonnetje zetten? 3 leuke cadeautips! 

Chocolademouse

Muzikaal aan de slag met Benjamin Herman

De ultieme sfeermaker tijdens een kerstdiner is wel de juiste playlist. Zowel om de sfeer in de avond te krijgen als überhaupt een sfeer te creëren tijdens het gehele diner. Benjamin heeft twee playlists gecureerd die de juiste ambiance bevatten. De eerste playlist werkt bijvoorbeeld super tijdens het koken van het diner: Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Cookin’ for Joris Bijdendijk en de playlist Aberfeldy’s Whisky Way Of Life – Whisky songs is een collectie van nummers die voor de perfecte sfeer zorgen tijdens het diner.

Benjamin Hermans

Mooi cadeau: Aberfeldy 12 years Goldbar

Tijdens de feestdagen biedt Aberfeldy de speciale Goldbar aan (enkel tijdens deze periode). Dit is de Aberfeldy 12 years single malt Scotch whisky verpakt in een luxe gouden case. Deze speciale editie is een prachtig geschenk voor de feestdagen en is vanaf nu te koop voor €37,99 bij verschillende slijterijen.

Foto credits Chantal Arnts.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy