Balans opmaken: zo til je jouw bedrijf in 2023 naar een nieuw level

by Jill Buitenhuis

Het einde van het jaar nadert. Wanneer je een eigen onderneming hebt is december altijd de maand van balansen, nieuwe plannen maken en doelen stellen voor het komende jaar. Er zijn natuurlijk verschillende belangrijke facetten die meespelen bij een succesvol bedrijf. Wanneer je je bedrijf naar een nieuw niveau wil tillen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. In dit artikel lichten we drie belangrijke speerpunten uit. Integreer deze acties in je plannen voor 2023, om je onderneming naar een nieuw level te tillen.

Met het oog op de toekomst

De afgelopen 2.5 jaar is duidelijk geworden hoe veel voordelen een combinatie van op kantoor werken en thuis werken met zich meebrengt. Het is dus belangrijker dan ooit om de digitale infrastructuur van jouw bedrijf op orde te hebben. Niets is vervelender dan medewerkers die thuis geen goede verbinding hebben met het bedrijfsnetwerk of geen gebruik kunnen maken van applicaties en systemen omdat het netwerk het niet toe laat. Om deze frustratie weg te halen, is het dus van belangrijk als ondernemer om deze irritatiepunten weg te halen. Hoe je dat doet? Door gebruik te maken van SD-WAN. Maar wat is SD-WAN? Een stabiel, innovatief bedrijfsnetwerk die meegroeit met de wensen en behoeften van jouw onderneming. Het software-gedreven netwerk werkt samen met bestaande en nieuwe applicaties, technieken en data. De beveiliging is altijd up-to-date, erg belangrijk in deze tijd van cyberaanvallen. Nieuwe bedrijfslocaties sluit je makkelijk aan, zodat medewerkers overal toegang hebben tot het zelfde netwerk. Wanneer je dit netwerk integreert in jouw onderneming, tackel je veel problemen en ben je voorbereid op de snelheid van de veranderingen in onze digitale samenleving.

Lees ook:  Zo scoor je het beste met Black Friday (én Cyber Monday)

Businesscoach

Je hoort het woord steeds vaker vallen: een businesscoach. Veel ondernemers werken met businesscoaches, om niet alleen het bedrijf maar ook jezelf als ondernemer naar een hoger niveau te tillen. Een businesscoach helpt je om je de deep dive te maken die je nieuwe, persoonlijke en bedrijfsmatige inzichten oplevert. Het fijne aan zo’n coach? De persoon is onafhankelijk en zit niet diep in jouw onderneming, waardoor diegene je goed kan helpen met het creëren van inzichten waar je zelf vaak niet meer toe in staat bent. Wanneer je zo diep in je eigen bedrijf zit, is het namelijk soms lastig om hieruit te stappen en weer met een helicopterview te kijken naar wat nodig is. Een businesscoach helpt je met verschillende vraagstukken, spiegelt je als ondernemer en helpt je met het maken van de juiste keuzes. Ontzettend waardevol dus zo’n sparringpartner, in het drukke leven van een ondernemer.

De teamspirit

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder.’ Een bekend spreekwoord dat vaak geciteerd werd door Nelson Mandela. Een hele belangrijke op persoonlijk vlak en net zo belangrijk voor bedrijven. Wanneer niet alle neuzen dezelfde kant op staan, levert dit veel problemen op. Processen gaan moeizamer, de werksfeer lijdt eronder en medewerkers gaan niet goed in hun vel zitten. Sta dit jaar niet alleen stil bij de welbekende marketing- en salesplannen, maar ook bij een plan om de teamspirit te bevorderen en te kijken naar wat nodig is om medewerkers dichterbij elkaar te brengen. Er zijn talloze mogelijkheden om dit te doen, maar de belangrijkste eerste stap: vraag naar waar de behoefte van jouw medewerkers ligt. Stel een medewerkerstevredenheid-onderzoek op en kijk naar de wensen en behoeften. Praat met elkaar en maak er samen een geweldig 2023 van.

Lees ook:  Bankzaken; een goed geïnformeerd mens telt voor twee!

Foto header via iStock, credits: tovovan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy