Alternatieven voor koffie in de ochtend (waar je ook wakker van wordt)

by Emma

De één kan niet zonder, de ander moet er precies niets van hebben. Maar ook voor wie koffie op alles het antwoord is,  is zo nu en dan iets anders om mee wakker te worden een fijne afwisseling. En gelukkig zijn er genoeg alternatieven waar je ook wakker van wordt – sommigen zelfs een tikkeltje gezonder dan het bruine goud. Op zoek naar iets anders dan het gepruttel uit je machine? Lees dan verder.

Matcha

Tegenwoordig kan je op de meeste koffieplekken ook een matcha latte halen. Voor wie (nog) niet weet wat dat is: waar het op neer komt is dat je verpulverde groene thee bladeren aan het drinken bent, met wat melk voor de smaak. Zoals je waarschijnlijk wel weet is groene thee hartstikke gezond. Nou, al die voordelen zijn nóg geconcentreerder in de bladeren, dus daarmee geef je jezelf een lekkere boost. Bovendien word je zeker weten wakker van wat matcha op de vroege ochtend: het bevat zo’n 19-44mg cafeïne per gram.

Masala chai

De pumpkin spiced latte is voor velen het stereotype herfstdrankje. Maar meng wat kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat bij elkaar, en je krijgt een kruidig aromatisch drankje dat je warm en knus houdt. Met wat andere Indiase specerijen erbij krijg je zo namelijk een masala chai: een zwarte thee gekookt in een mix van melk en water. Qua cafeïne zit je goed voor ongeveer een halve kop koffie. Een opkikker, maar ietwat milder dus.

Chikko

Kan je vooral geen afscheid nemen van de smaak van koffie maar word je toch iets te zenuwachtig van vijf ’s op een dag? Dan is Chikko een goed alternatief. Dit poeder, afkomstig van de cichoreiwortel, proeft namelijk precies hetzelfde. Bonus is dat er helemaal géén cafeïne in zit. Ja, op die manier word je er dus niet helemaal wakker van – maar lekker is het wel.

Lees ook:  Hoe krijg je op een gezonde manier een sunkissed glow?

Citroenwater

Voor wie wel wat energie kan gebruiken in de ochtend, maar dat liever zonder cafeïne doet, is citroenwater het antwoord. Het geef jou en je organen namelijk een echte kick. Het geeft je lymfesysteem extra hydratatie en zorgt er ook nog eens voor dat je ontbijt beter valt aangezien het de spijsvertering op gang brengt. Boordevol vitamine C doet het ook nog eens wonderen voor je huid en de ontgifting van je lichaam. Bovendien is het heerlijk fris – alleen maar winnen dus.

Foto header via iStock, credits: AnnaPustynnikova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy