4 x dit zijn de tuintrends voor 2023

by Redactie

Met de winter die eigenlijk nog moet beginnen (brrrr koud), is het misschien moeilijk je nu al in te leven in al het groens en bloeiends dat straks weer in het voorjaar voor de deur staat. Toch is het slim om je nu al voor te bereiden, zodat je straks nog meer van je tuin kan genieten. Inclusief lekker warm zonnetje! Wij zetten de tuintrends voor 2023 voor je onder elkaar.

1. Meubilair

Iets waar je je nu al wel makkelijk(er) op kan oriënteren is tuinmeubilair. Wat vooral opvalt is dat tuinmeubels tegenwoordig vaak multifunctioneel zijn. Oftewel, je hoeft ze niet alleen in de tuin te gebruiken. De meubels zijn zo mooi en qua design van dit moment, dat je ze ook prima binnen kunt gebruiken. Daarnaast zie je ook veel bestaande trends die gewoon door blijven zetten. Zoals Ibiza lounge en luxe tuinstoelen. Bijvoorbeeld van Latour tuinmeubelen. Ook zijn hang- en schommel-meubelen ontzettend populair.

2. Natuurlijk groen

Een tweede grote trend wie we signaleren is die van een ecologische tuin. Of een veldtuin, zo zou je het ook kunnen omschrijven. Het is in ieder geval een tuin waar niet alles strak is aangelegd, maar waar juist de natuur zijn gang kan gaan. Hoewel natuurlijk daar stiekem wel over is nagedacht. Denk aan veldbloemen perken die goed zijn voor bijen, insectenhotels, blote voeten paadjes, enz. Weelderig is zeker een sleutelwoord in deze type tuin.

3. Binnen en buiten samensmelting

Steeds meer zien we dat bij de bouw van nieuwe huizen rekening wordt gehouden met hoe je buiten en binnen in elkaar kunt laten overvloeien. Niet alleen met behulp van bijvoorbeeld een serre, maar ook door planten en bestrating overeen te laten komen. Als je in de zomer dan je tuindeuren open hebt staan, dan loopt het haast vloeiend in elkaar over. Ook de meubels zijn steeds meer op elkaar ingespeeld. Dezelfde stijl wordt doorgetrokken in de hele leefomgeving. Wat natuurlijk ervoor zorgt dat het aantal vierkante meters aan leefruimte een soort van wordt verdubbeld.

Lees ook:  6 x tuin musthaves om extra lang van de zomer te genieten

4. Ronde vormen

Waar we voorheen veel hoekige vormen zagen in de tuin, zijn deze vormen door de jaren heen steeds organischer geworden. Die ronde vorm zien we terug in de aanleg van de tuin, de bestrating, maar ook in de meubels en accessoires die worden aangeschaft. Het geheel straalt door deze ronde vormen veel meer zachtheid uit. Letterlijk een organisch geheel!

Foto header via iStock, credits: AndreaObzerova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy