4 x deze festivals wil jij niet missen aankomend jaar

4 x deze festivals wil jij niet missen aankomend jaar

Nu we weer een tijdje helemaal los mogen gaan met de festivals (bye bye corona), barst de festivalagenda ook weer uit haar voegen. Welke festivals in 2023 moet jij alvast in je agenda zetten? En misschien wel een extra alarm noteren voor het moment dat de tickets in de verkoop gaan. Wel zo handig, want dan weet je ook zeker dat je niet misgrijpt bij jouw favo festival. Wij zetten alvast wat must visit festivals (ook buiten Nederland) van de redactie onder elkaar. En mocht je aspiraties hebben om zelf een tof festival of event op te zetten? Dat hoeft natuurlijk niet gelijk zo grootschalig als onderstaande events. Maar mocht je een begin willen maken dan hoeft tickets verkopen zeker niet ingewikkeld te zijn. Kwestie van een goed (festival)idee, een marketing-strategie en off you go.

Snowattack

Een week lang feesten tussen de prachtige Franse Alpen. Wie wil dat nu niet? Op Snowattack draaien wereldberoemde dj’s dagelijks de (ijs)sterren van de hemel. Een midwinter ode in januari aan de elektronische muziek en ski lifestyle. Gelegen in Les Deux Alpes, dus aan de scenery zal het zeker niet liggen.

Down the Rabbit Hole

Dit Nederlandse festival is een driedaags muziekfestival in juni. Gehouden in recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk bij Nijmegen. Het wordt ook wel “het kleine broertje” van Lowlands genoemd. De drie podia “Hotot”, “Fuzzy Lop” en “Teddy Widder” zijn genoemd naar (hoe kan het ook anders) konijnenrassen.

Glastonbury

Een legendarisch festival (52 jaar geleden werd het voor het eerst georganiseerd!), dat je eigenlijk wel één keer mee hebt moeten maken. Iconische foto’s van beroemdheden met hun ‘wellies’ aan op dit festival zijn je vast bekend. Het festival staat vooral bekend om de muziek, maar er zijn ook dans-, cabaret-, circus- en andere voorstellingen.

Lees ook:  Tijd om weer in de tuin te zitten, hoe maak je het extra sfeervol?

EXIT Festival

Hét grootste popfestival van de Balkan, dat is EXIT Festival. Het wordt gehouden in het Fort van Petrovaradin in de Servische stad Novi Sad. Nice to know: ​​het festival is ontstaan uit een 100 dagen durend studentenprotest tegen de toenmalige Servische president Slobodan Milošević in 2000. Dat protest wordt gezien als de eerste editie van het EXIT Festival.

Foto header via iStock, credits: monkeybusinessimages

0 comments on “4 x deze festivals wil jij niet missen aankomend jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *