3 x zo geef je je badkamer (snel) een metamorfose

by Redactie

Het is soms heel fijn om een kamer in je huis eens in de zoveel tijd een goede metamorfose te geven. Niet alleen blijft je huis zo goed onderhouden, ook kan het weer een frisse elan geven door je hele woning heen. Je muren een andere lik verf geven kan bijvoorbeeld al heel veel doen. Maar ook je slaapkamer een andere indeling geven. En wat dacht je van de badkamer… Helemaal als je een liefhebber bent van wellness dan is je badkamer een opfrisser geven zeker een aanrader. Daar ga je hoe dan ook lang plezier van hebben. Wij geven hier 4 tips hoe je met een paar, relatief eenvoudige, ingrepen je badkamer een metamorfose kan geven.

1. Douche upgrade

Oe… ook altijd gedroomd van zo’n heerlijke regendouche? Dan is dit helemaal de beste gelegenheid om er een in je eigen badkamer te laten zetten. Het is namelijk überhaupt slim om je huidige douche onder de loep te nemen, gezien het stukje energieverbruik en duurzaamheid. Als je dan toch een stap daarin wilt zetten dan gelijk ook een douche dat dat alles in één heeft. En ja, een open douche is natuurlijk heerlijk, maar besef wel dat een douchecabine veel duurzamer is. De warmte blijft namelijk in de cabine hangen, waardoor je het water niet zo warm hoeft te draaien. Daarnaast zijn er hele mooie cabines te koop, zoals de trendy staal/glas constructie bij Sanitairwinkel.nl.

2. Planten en belichting

Van je badkamer wil je een plek maken waar je echt graag bent. Helemaal als je een bad hebt en daar graag gebruik van maakt. Een rustgevende, sfeervolle aankleding is dan key. Denk daarbij aan planten die je in de badkamer zet. Handig; deze zorgen ook voor wat extra zuurstof in de ruimte. Daarnaast zijn mooie lichtpunten (denk aan spotjes) en warme licht erg belangrijk. Hoewel tegelijkertijd je bij de spiegel ook een lamp wil hebben die ervoor zorgt dat je alles goed ziet wanneer je bezig bent voor de spiegel in de ochtend. Aankleding is sowieso iets waarmee je je badkamer heel snel een fijne metamorfose kan geven.

Lees ook:  Unboxing: het nieuwste Polar Vantage M multisport horloge met GPS

3. Hotelkwaliteit

Herken je dat, wanneer je in een hotel verblijft, dat de badlakens en ochtendjassen altijd zo heerlijk zacht zijn? Waarom dat niet ook in je eigen badkamer brengen? Het is wel een kleine investering om goede kwaliteit handdoeken te kopen, maar dan zit je ook voor jaren goed. Moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je dit alles op het wasprogramma wast….

Eén of meerdere punten van het lijstje hierboven aangevinkt? Dan kan jouw thuis wellness niet meer stuk de aankomende tijd!

Foto header via iStock, credits: gamespirit

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy