3 x tips om het nieuwe jaar financieel gezond te starten

by Redactie

Ieder jaar is het weer verstandig jezelf financieel even onder de loep te leggen. Hoe gaat het met je financiële situatie? Misschien heb je ook nog wel een eigen bedrijf, dan is het helemaal aan te raden dit elk jaar te doen. Welke budgetten kan je schrappen, is het tijd om eens te investeren, komen er grote uitgaven aan (een nieuwe huis, auto?)? Allemaal dingen die heel goed zijn om een keer onder elkaar te zetten voor jezelf. Vind je dat lastig, dan helpen we je met onderstaande tips op weg om het nieuwe jaar financieel gezond te starten:

1. Beleggen

Een deel van je geld beleggen kan verstandiger zijn dan dat je het allemaal oppot op een rekening. Als je slim weet te beleggen dan kan je daar later veel profijt van hebben. Bijvoorbeeld wat betreft pensioenopbouw als je zelfstandige bent zonder pensioenregeling. Nummer één regel is wel dat je jezelf ontzettend goed laat inlichten hierbij. Helemaal als je beginnend bent in dit alles. Een manier van beleggen is crypto-valuta aankopen. Dan is het helemaal zaak om je er eerst goed in te verdiepen. Om termen als Ripple Koers en Dogecoin koers te begrijpen én analyseren bijvoorbeeld.

2. Subsidies en meer

Hoe ziet jouw persoonlijke situatie eruit? Ben je van plan om bijvoorbeeld in 2023 een nieuwe, elektrische auto te kopen? Dan kan een laatste zetje zijn dat je van de overheid subsidie kan krijgen voor de aanschaf hiervan. Heel interessant, want niet alleen is elektrisch rijden een stuk minder kostbaar, ook is het natuurlijk duurzaam én je kan dus een subsidie krijgen. Daarnaast zijn ook budgetten als kindgebonden budget, kinderbijslag en dat soort geldzaken goed om te bekijken. Waar heb je recht op? Gaat er wellicht iets veranderen in je persoonlijke situatie? Zorg er ook met name voor dat je aan het einde van het jaar onverhoopt te veel gekregen geld terug moet betalen!

Lees ook:  Hoe je er voor zorgt dat er nooit meer een insect je huis binnenkomt

3. Verzekeringen en abonnementen

Herken je dat… dat je na verloop van tijd stiekem allemaal verzekeringen en abonnementen hebt afgesloten, waar je nu eigenlijk niets meer aan hebt. Maar ze worden wel elke maand van je rekening afgeschreven! Welke verzekering kan omlaag, misschien ben je soms zelfs wel dubbel verzekerd? En dat sportabonnement, is dat niet slimmer om om te zetten naar een flex abonnement. Hetzelfde geldt voor extraatjes als een videokanaal, waar je bijvoorbeeld in de praktijk nooit naar kijkt. Zonde van het geld!

Foto header via iStock, credits: ridofranz 

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy