3 redenen om voor een telefoonabonnement met toestel te kiezen

by Redactie

Waar zouden we zijn zonder onze smartphone en een telefoonabonnement? De waarheid is dat we behoorlijk onthand zouden zijn. Nu is het gelukkig zo dat wanneer de looptijd van je telefoonabonnement ophoudt, je niet meteen zonder service of beltegoed komt te zitten. Tegelijkertijd is het wel een gelegenheid om een nieuw abonnement af te sluiten. Daarbij kun je kiezen voor een telefoonabonnement met toestel of een sim only abonnement. We geven drie redenen om te kiezen voor een telefoonabonnement met toestel.

Nieuwe smartphone op afbetaling

Ben jij toe aan een nieuwe smartphone? Zeker als je een goede wilt, ben je daar vele honderden als niet meer dan duizend euro aan kwijt als je deze moet afrekenen. Dat is een forse drempel, zeker in deze tijden waarin alles al verschrikkelijk duur is en er weinig geld overblijft om te sparen, als er überhaupt nog geld overblijft om te sparen. Dan is het hartstikke fijn als je tóch aan een nieuwe smartphone kunt komen. Een telefoonabonnement met toestel biedt daar uitkomt bij, want het zorgt ervoor dat je een nieuwe smartphone kunt krijgen zonder dat je deze meteen hoeft af te rekenen. Wel kan het zo zijn dat als je kiest voor een dure smartphone je toch een deel al moet aanbetalen, anders zouden je maandelijkse abonnementskosten zo hoog uitvallen. Bijvoorbeeld wanneer je een gloednieuwe iPhone telefoon met abonnement neemt.

Alles in één keer geregeld

Als je het geld wel paraat hebt, kun je er natuurlijk voor kiezen om je nieuwe smartphone in één keer aan te schaffen. Daarvoor kun je bij allerlei winkels terecht. Als je goed kunt zoeken, kun je wellicht ook ergens een gunstige prijs vinden voor je nieuwe toestel, maar daar moet je dan wel een hoop tijd en moeite in steken. En daar heeft niet iedereen evenveel zin in. Fijner is het als je alles in één keer geregeld kunt hebben, het abonnement én de nieuwe smartphone. Dat gemak is één van de grote voordelen van een telefoonabonnement met toestel.

Lees ook:  4 x musthave Xiaomi gadgets voor op de vakantie (+ winactie)

Over twee jaar weer een nieuwe smartphone

Het handige aan zo’n telefoonabonnement met toestel, is dat je vaak binnen een looptijd van twee jaar je nieuwe telefoon helemaal afbetaald hebt. Op dat moment is je contract ook afgelopen en ben je vrij om een nieuw abonnement af te sluiten. De opent de deur om dan weer op dezelfde manier een nieuwe smartphone te nemen. Ook die kun je immers weer afbetalen via je maandelijkse abonnementskosten. Zo kun je ervoor zorgen dat je qua smartphone altijd bij de tijd blijft en na twee jaar weer kunt genieten van een goed nieuw toestel.

Belangrijk addertje onder het gras

Zoals met alles, zijn het niet alleen maar voordelen. Er is een klein addertje onder het gras waar we je wel op willen wijzen, want er is het feit dat het afbetalen van een telefoon die 250 euro of meer kost via je telefoonabonnement als een krediet beschouwd wordt door het Bureau Kredietregistratie. Dat bureau registreert van alle Nederlanders wat de lopende leningen en kredieten zijn. Dat register is er zodat nieuwe kredietverstrekkers kunnen toetsen of iemand al af betalingsverplichtingen heeft en daardoor minder financiële draagkracht heeft. Dus met andere woorden: jouw telefoonabonnement met toestel zou je in de weg kunnen gaan zitten bij het afsluiten van een nieuwe lening of een nieuw krediet in de komende jaren. Zeer wanneer je meerdere maandelijkse betalingen mist, want dan krijg je een zogenaamde ‘negatieve’ registratie. Dat werkt natuurlijk als een rode vlag voor kredietverstrekkers.

Drie goede redenen dus om te kiezen voor een telefoonabonnement met toestel. Plus een kanttekening om in overweging te nemen, hoewel dit voor lang niet voor iedereen een struikelblok zal zijn. Heb je geen nieuwe telefoon nodig? Neem dan gewoon lekker een sim only abonnement.

Lees ook:  Next level touwtje springen met de SmartRope

Foto header via iStock, credits: PIKSEL

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy