Zomer vieren in de winter? 5 geweldige tips voor een vakantie in Zuid-Afrika.

by Imke

Ben je de herfstkou nu al zat? En zie je het wel zitten om de Kerstdagen een keer in de warme zon te vieren in plaats van in de winterse donkerte? Boek dan een vakantie naar Zuid-Afrika. In 11 uur vlieg je van Amsterdam naar Kaapstad (maar één uur tijdsverschil, ook fijn voor de jetlag!) en kan je heerlijke vakantie beginnen. Met onderstaande tips maak je een vliegende start van jouw verblijf.

1. Hout Bay

Wanneer je niet in de drukte van de stad Kaapstad wil verblijven, dan is het een aanrader een b&b te zoeken in (de omgeving) van Hout Bay. Gelegen op 20 minuutjes rijden van Kaapstad en een prachtige omgeving om als uitgangspunt te gebruiken voor jouw Zuid-Afrika avontuur. Er zijn hier ook veel mooie b&b’s te vinden en reis je met kids dan is het ook een erg fijne, rustige, plek. Daarnaast is er van alles te doen. Het strand is super dichtbij en op plekken als The Clay Cafe en Dunes is het heerlijk toeven met een verse cappuccino bij de hand. Op een reisblog kan je ook nog veel mooie tips voor een verblijf hier vinden.

2. Wijn proeven

Als er een ding is dat je niet mag overslaan ‘when in South-Africa’, dan is het wel het bezoeken van een wijnboerderij. Er zijn er talloze in de omgeving van Kaapstad, en stuk voor stuk zijn ze prachtig. Zo zijn wij zelf fan van Boschendal, Warwick Wine Estate en Babylonstoren. Maar er zijn er zoveel meer die allemaal iets eigens hebben. Op de wine farms kan je vaak heerlijk lunchen en lokale producten kopen. Daarnaast is het ook gewoon genieten van de mooie natuur om je heen.

Lees ook:  8 x slapen in de Nederlandse natuur

3. Roadtrip

Wat een prachtig achterland heeft Kaapstad. Rijd je de stad uit, dan doemt om elke hoek wel weer een ander mooi stuk natuur op. Je komt ogen tekort hier. Een roadtrip maken is dan ook echt een must! Rijd bijvoorbeeld de bekende Chapman’s Peak Drive die gaat van Hout Bay naar Noordhoek, langs de Atlantische Kust. Heb je meer tijd, dan is (een stuk van) de Garden Route rijden een aanrader.

4. Wandelen

Natuurlijk hoort een bezoekje aan de top van de Tafelberg er ook bij. Kies ervoor om met de kabelbaan naar boven te gaan en wandel vervolgens naar beneden. Don’t worry, je bent niet de enige die dat doet. Een (dagelijkse) klim van Lion’s Head zou je ook aan je routine kunnen toevoegen. Met een beetje doorlopen, lukt het om binnen een uur naar boven en weer terug te zijn. Perfecte workout ;-) Überhaupt is hiken een populaire aangelegenheid hier. Let wel altijd op dat je goed voorbereid op pad gaat en liefst met een gids (wanneer je meer buiten Kaapstad gaat wandelen).

5. Strand

Zuid-Afrika heeft voor elke strandtype wel een strand dat bij hem/haar kan passen. In Kaapstad heb je het bekende Camps Bay, daar komen veel lokale mensen. Maar kan het ook heel druk zijn. Wil je naar wat kleinere strandjes, met een idyllischer gevoel? Kies dan voor Clifton 4th beach of Llandudno Beach (iets buiten Kaapstad). Wil je actief aan de gang en bijvoorbeeld een dagje surfen? Dan is het strand van Muizenberg of Bloubergstrand ideaal. Voor ieder is er zeker wat wils!

Lees ook:  Georganiseerd of op de bonnefooi: hoe reis jij het liefst?

Behoefte aan nog meer tips en bezienswaardigheden in Kaapstad? Laat je dan ook vooral informeren door de capetonians zelf.

Foto header via iStock, credits: Barichivich

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy