Winter? Welke winter? Als je slim bent boek je nu alvast je zomervakantie. Lees onze reistips!

by Redactie

We komen natuurlijk net pas weer de zomer uit, maar hoe heerlijk is het om dan al te dromen over de zomer van 2023. Helemaal we ons nu, min of meer, niet meer druk hoeven te maken over een corona golf zoals de jaren daarvoor. De vrijheid van vooruit plannen voor mooie campingvakanties hebben we weer. En extra mooi; je zomervakantie 2023 boeken zo ver van te voren, kan heel veel voordelen hebben. Nog geen idee waar je naar toe wil? Wij tippen vast een aantal mooie bestemmingen.

Symi (Griekenland)

Grote kans dat je nog nooit van dit eiland hebt gehoord. Dit eiland ligt in het zuidoosten van Griekenland vlakbij Rhodos. Het staat vooral bekend vanwege, wellicht wel één van de mooiste haventjes die je je kan voorstellen in Griekenland. Symi maakt deelt uit van de Dodekanesos en is per boot bereikbaar. Ben je op zoek naar romantiek én historie dan zit je hier helemaal op de goede plek.

Namibië

Voor een unieke Afrika ervaring is het een must om naar Namibië te gaan. Vanuit de hoofdstad Windhoek kan je een prachtige meerweekse rondtrip maken door dit bijzondere land. Huur een 4×4 mét daktent en ga op avontuur. Ontdek de machtig mooie Sossusvlei, strijk neer in Spitzkoppe en sla zeker niet het nationaal park Etosha over. Je zal ogen tekort komen op deze reis.

Réunion

Dit eiland kent ook een bijzondere geschiedenis. Het hoort bij Afrika en ligt ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Echter staat het onder Frans bewind. Hierdoor maak Réunion ook deel uit van de Europese Unie. Voor natuurliefhebbers en bergbeklimmers is het een waar paradijs. Eén van de belangrijkste natuur trekpleisters is de vulkaan Piton des Neiges, die ook nog steeds actief is.

Lees ook:  Living the American Dream: in deze Airbnb's lukt dat zeker!

Guernsey (Engeland)

De Kanaaleilanden is een groep eilanden in het Kanaal vlak voor de Normandische kust. Ongeveer veertig kilometer van de Franse kust af ligt het Kanaaleiland Guernsey. Hoewel het dichterbij Frankrijk ligt, is het een Brits eiland (net als de andere Kanaaleilanden). Fietsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Onderweg kom je genoeg dorpjes tegen, waar je in de lokale pub iets lekkers drinken en eten.

Zadar (Kroatië)

Het prachtige schiereiland Zadar ligt in de Adriatische zee. Doordat het hier nog niet heel toeristisch is, is het een super plek om je zomer vakantie te vieren. Prachtige natuur, ongerepte stranden en een authentieke sfeer maken het plaatje compleet. En voor zowel de actieve vakantieganger als de rust op zoekende vakantieganger is Zadar een ideale plek. Ook fijn; het is maar twee uur vliegen van Nederland vandaan.

Foto header, credits Imke Walenberg (Namibie, Spitzkoppe)

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy