Van PVC tot laminaat: zo kies je de ideale look en feel voor jouw woning - Laminaat vloer

Van PVC tot laminaat: zo kies je de ideale look en feel voor jouw woning

Niets moeilijker dan een vloer kiezen voor je woning. Helemaal als het gaat om alle ruimtes in je huis. Een woonkamer vraagt vaak om een andere soort vloer dan een slaapkamer of badkamer. We zetten een aantal verschillende interieur stijlen onder elkaar voor je. Met daarbij de best passende vloer types. Maar… afwijken daarvan mag natuurlijk altijd.

Scandinavisch

Denk je aan een Scandinavisch interieur dan zie je veel lichte ruimtes, hout en eenvoudige lijnen. Vooral weinig opsmuk. Natuurlijke elementen zoals gebruik van wol, katoen en allerlei houtsoorten is key. Door hier en daar wat kleur aan te brengen, wordt het een fris en strak geheel. Bij zo’n stijl hoort dus zeker een houten vloer. En dat hoeft zeker niet echt hout zijn, dat kan ook een hout look pvc vloer of laminaat zijn. Handig, wat zo’n vloer is ook nog eens hartstikke gebruiksvriendelijk.

Industrieel

Stoer, robuust, rauw. Keywords die allemaal van toepassing zijn op een industrieel interieur. Stalen deurlijsten, zware tafelbladen, betonnen elementen en ook hier weer veel houtelementen. Kies je voor industrieel dan is een beton look vloer ook eigenlijk wel een must. Wil je wat meet warmte toevoegen aan de ruimte? Kleed de kamer dan aan met zachte vloerkleden en genoeg plaids en kussens om in weg te zakken op de (leren) bank.

Romantisch

Romantisch wil zeker niet zeggen dat dit een geheel van bloemenpatronen en roze moet zijn. Romantisch kan ook juist een leuk stoer randje hebben. Als je het maar op de juiste manier doet. De basis is in ieder geval heel neutraal. Vanuit daar ga je verder werken. Sierlijke details, aaibare stoffen en accessoires zoals kaarsen zorgen voor het stukje romantiek. Met houten en stenen accenten maak je het weer wat stoerder. En op de vloer? Daar leg je een mooie laminaat vloer neer. Liefst in een wat meer witte tint.

Lees ook:  11 x black-owned businesses voor de beste fashion

Modern

De moeilijkste uitdaging in een modern interieur is het niet te kil en koud laten overkomen. Minimalisme en strakke lijnen spelen namelijk een grote rol in dit type woonstijl. Met veel aandacht voor de bijzondere objecten die je in huis hebt gehaald of verzameld. Bijvoorbeeld die ene designer stoel of een bijzonder kunstwerk aan de muur. Om toch warmte in je woonkamer te halen, is het slim voor een visgraatvloer te gaan. Modern, maar toch hout en strakke lijnen.

Retro

Houd je van vintage? Dan zit je met een retro interieur helemaal goed. Tweedehands meubels, felle kleuren en creativiteit staan hier voorop. Maar let wel op dat het geen bonte verzameling wordt. Laat retro objecten daarom hand in hand gaan met wat meer moderne items. Kan prima en zorgt ook voor wat meer rust in je huis. Van alle stijlen is dit misschien wel de meest persoonlijke, omdat het vaak een mengelmoes is van vondsten die je ooit hebt gedaan of erfstukken van (voor)ouders. Wat betreft vloer, is een gietvloer hier super mooi (hoewel laminaat ook mooi zal staan!). En die heb je in heel veel kleuren. Durf dus vooral te kiezen voor niet de standaard beton look. En laat je vooral goed adviseren in de winkel!

Foto header via iStock, credits: FollowTheFlow

0 comments on “Van PVC tot laminaat: zo kies je de ideale look en feel voor jouw woning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *