Sinterklaas guide voor volwassenen

by Jill Buitenhuis

De Sint is weer in het land en dit betekent dat het weer tijd is voor gedichten schrijven, surprises maken én pepernoten bakken. Maar om deze traditie een volwassen twist te geven, hebben we de leukste Sint-tips voor je verzameld. Met deze tips is jouw Sinterklaas avond net even anders dan voorgaande jaren en wordt het een avond om niet snel meer te vergeten.

Lekkers voor op tafel

Sinterklaas vieren hoeft niet alleen maar te bestaan uit pepernoten en marsepein. Er zijn natuurlijk genoeg andere lekkernijen of twists van de originele recepten die passen bij het thema. Maak bijvoorbeeld een lekkere Sinterklaas monchoutaart of pepernoten apple crumble. Tip? Vraag iedereen die komt om een gerecht te maken. Verdeel het wel in zoet/hartig, zodat er van alles wat is en jullie elkaar onderling kunnen verrassen. Zorg dat de aankleding natuurlijk helemaal in stijl is voor het ultieme Sinterklaas-gevoel.

Rijmen maar

Sinterklaas is geen Sinterklaas zonder gedichten… vaak is dit ook het moment om elkaar onderling even te herinneren aan alles wat diegene afgelopen jaar niet zo handig heeft aangepakt. Het wordt vaak ook wel een ‘Sinterklaas-Roast’. Toch blijft het soms lastig om zo even een gedicht uit je mouw te schudden. Daarom een paar tips. 1. Begin met het maken van een woordweb. Schrijf in deze mindmap alle associaties en gebeurtenissen die je hebt bij jouw getrokken lootje. Je zult merken dat je gelijk al verbindingen kunt leggen voor in het gedicht. 2. Mick’s Rijmwoordenboek. Dit blijft toch wel de grootste hulp bij het schrijven van gedichten. Typ het laatste woord van je zin in en kijk welke richtingen je allemaal op kunt. 3. Begin en eindig je gedicht altijd lief. Elkaar roasten is natuurlijk heerlijk, maar we onthouden vaak vooral het begin en het eind van het gedicht. Zorg dus dat dat lief is, om Sinterklaas wel gezellig te houden.

Lees ook:  Getest: is de Fiat Tipo de perfecte familiewagen?

Het echt even anders doen?

Wil je dit jaar helemaal uitpakken? Dan kun je er een volledige ‘Sinterklaas-funday’ van maken, vol leuke spellen en activiteiten. Dit zijn drie leuke ideeën om de Sinterklaasdag te tweaken.

Schilderen met je voeten. Ja, je leest het goed. Pak de zeilen maar uit de kast, want het kan een kliederboel worden. Zorg dat je voor iedereen die er is een pallet met verf hebt, een vel papier, wat kwasten en een bakje water voor het schoonmaken van de kwast. Sokken uit en schilderen maar. Je kunt voor verschillende dingen kiezen. Schilder bijvoorbeeld allemaal een Sinterklaas of de piet die je zelf zou willen zijn als je mocht kiezen. Je hebt gegarandeerd plezier van deze opdracht.

Ga op zoek naar Sinterklaasviering-foto’s van vroeger toen je klein was. Zorg dat iedereen met wie je Sinterklaas viert dit doet en maak de foto na in het heden. Bedenk een leuke prijs voor degene die zijn/haar foto het best heeft nagemaakt. Zo breng je de nostalgie weer terug en zet je iedereen creatief aan het werk.

Buiten het lootjes trekken om, zijn wij ook erg fan van het dobbelspel. Alle cadeautjes op een stapel, dobbelstenen erbij en de chaos kan beginnen. Je kunt ervoor kiezen om een standaard uitleg van internet te halen, maar hoe leuk is het om je eigen draai te geven aan het spel? Gooit iemand 1? Dan moeten bijvoorbeeld alle cadeautjes een plekje naar rechts en moet degene die de dobbelsteen gooide ook nog een shotje drinken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

Lees ook:  Fiets lente klaar maken: in een paar stappen klaar voor je fietsrit

Foto header via iStock, credits: hansslegers

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy