Review Decathlon Kiprun KD900X carbonschoen: een perfecte balans van stijfheid én demping

Review Decathlon Kiprun KD900X carbonschoen: een perfecte balans van stijfheid én demping

Als amateur hardloper kijk ik vol ontzag naar atleten die de marathon in iets meer dan 2 uur afleggen. Deze professionals lopen zo ontzettend efficiënt en jaloersmakend hard. En sinds er carbonplaten in de hardloopschoenen zitten, sneuvelt het ene record na het andere. Op mijn niveau zit zo’n aanscherping van mijn PR er niet meer in vrees ik. Maar de kans om letterlijk in de schoenen van kampioenen te staan, pakte ik met beide voeten aan. Ik ging enthousiast op pad met de nieuwe carbonschoenen van Decathlon: de Kiprun KD900X.

Wat meteen opvalt aan deze futuristische Kiprun schoen is het gewicht of eigenlijk het gebrek aan gewicht. De versie met maat 42 weegt slechts 225 gram. Op zich klinkt dat heel aantrekkelijk, maar dat mag natuurlijk niet ten koste van de stevigheid gaan. Zeker op de langere afstanden heb je naast comfort ook goede ondersteuning nodig. En daar komt de combinatie van de carbon of koolstofplaat en innovatieve Arkema Pebax schuim in beeld. Hierdoor heeft deze schoen een perfecte balans tussen stijfheid en demping. En voelt hij toch bijna aan als een gerieflijke pantoffel.

Review Decathlon Kiprun KD900X carbonschoen: een perfecte balans van stijfheid én demping

Lekker efficiënt lopen

Met de juiste looptechniek heb je naast stabiliteit ook een extra stimulans bij de afzet. Carbon is namelijk extreem sterk, licht en vormvast. In combinatie met het lichte schuim en polyester kun je dus heel efficiënt lopen. De carbonplaat en het dempingsmateriaal geven zelfs energie terug. Dat geldt dan wel voor de mensen met een perfecte looptechniek met een voorvoetafzet. Energieteruggave klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar uiteindelijk zul je eerst zelf de energie moeten leveren.

Lees ook:  Zomer-tip: bouw je eigen SUP Board met Nederlands hout

Prima trainingsmaatje

Als hardloopliefhebber was ik aangenaam verrast door de stabiliteit en stevigheid die deze superlichte schoen biedt. Ik ben in training voor een halve marathon vlak voor kerst en doe een mix van duur- en intervaltraining. Voor beide varianten is de Kiprun KD900X een prima trainingsmaatje. Op de weg en op gravelpaden loopt deze carbonschoen heel prettig en comfortabel met precies de juiste stabiliteit. Heb profiel zorgt dat je overal goede grip hebt en lekker door kunt lopen. Of ik mijn PR op de halve ga verbeteren durf ik niet te voorspellen, maar aan mijn schoenen ligt het in ieder geval niet!

0 comments on “Review Decathlon Kiprun KD900X carbonschoen: een perfecte balans van stijfheid én demping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *