Review Citroën C3 Aircross: perfecte auto voor de stad (en ver daar buiten)

by Petrick de Koning

Oké, als je het nuchter beschouwt, is Nederland langzaamaan uitgegroeid tot een uitgestrekte stad. Gelukkig is er nog veel natuur, maar stedelijk gebied heeft de overhand. Die situatie stelt andere eisen aan auto’s. Compact genoeg om in de drukte te manoeuvreren en comfortabel genoeg om ook iets langer te reizen. Spoiler alert: dat is exact wat de Citroën C3 Aircross biedt.

Als ik aan Citroën denk, komt comfort meteen in me op. Slagschepen zoals de DS of CX zweefden zo wat over het asfalt en dat is ook het gevoel dat je hebt als je in de C3 Aircross rijdt. Of misschien is voortschrijdt een beter woord. De comfortabele stoelen maken de rijervaring af. En waar je in de klassieke modellen alles nog zelf moest doen, neemt de technologie vandaag veel van je over. Hierdoor kun je er prima grotere afstanden mee afleggen. En over je koffer hoef je je ook geen zorgen te maken. Passagiers en koffers reizen riant.

Makkelijk en relaxt

Een soepele 6 traps automaat dirigeert de motor precies goed, zodat je elke moment soepel optrekt of versnelt. De 130 pk onder de kap helpen hierbij zeker. Ook de rijhulpsystemen zijn prettig compleet. Onder andere Lane Assist, dodehoekmelding in de zijspiegel, Cruise Control en verkeersbordherkenning. De HUD in het dashboard voor de bestuurder en heldere achteruitrij camera zorgen dat je altijd goed zicht hebt op de prestaties van de auto en alles om je heen. Al deze hulpmiddelen maken het rijden onder alle omstandigheden makkelijker en relaxter.

Review Citroën C3 Aircross: perfecte auto voor de stad (en ver daar buiten)

Two-tone uitvoering

De looks van de compacte SUV mogen er ook zijn. Zowel binnen als buiten kun je met het design voor de dag komen. Het uiterlijk is robuust en zelfs wel stoer, zonder dat het allemaal te hoekig of lomp wordt. De two-tone testuitvoering met een wit dak en matgrijze body past eigenlijk wel bij iedere rijder.

Lees ook:  ‘Hobbelpaard’ met meer dan één pk

Krappe parkeerplekken

Omdat je in de Citroën C3 Aircross wat hoger zit, heb je altijd goed zicht. Zeker in de stad is dat heel fijn. Je ziet altijd goed wat je doet en vooral ook wat je medeweggebruikers doen. Het formaat van deze compact SUV is ideaal in wat drukkere omgevingen. Hij is niet te groot om soepel te bewegen, past makkelijk in een krappe parkeerplek of -garages en geeft je absoluut een veilig gevoel.

Review: De vernieuwde Citroën C3 Aircross PureTech 130 is praktisch ingericht en biedt al het comfort dat je nodig hebt

Ervaar het zelf

Ik heb het eigenlijk al meteen verklapt, maar de review van de Citroen C3 Aircross Puretech is me prima bevallen. Deze compacte SUV bied je een perfecte rijbeleving, binnen én buiten de stad! Je kunt dit allemaal zelf ervaren vanaf 28.740 euro. Een testrit waard als je het mij vraagt.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy