Op je wishlist: de limited bar cart van Thonet in samenwerking met Tanqueray!

Op je wishlist: de limited bar cart van Thonet in samenwerking met Tanqueray!

Zeg je bar cart, dan moet ik toch wel gelijk denken aan James Bond. Sippend aan zijn Martini. Of aan de jaren ’30 waar de ‘uptown people’ tijdens uitbundige home parties zich tegoed deden aan heel veel drank. Sinds een tijdje is de drank trolley, of dus de ‘bar cart’, weer helemaal terug in de interior scene. En heel tof, designhuis Thonet (een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie!) is een samenwerking aangegaan met gin-merk Tanqueray. Het resultaat? Een limited edition Tanqueray-style S 179 bar cart.

Eyecatcher

De traditionele S 179 bar cart werd voor het eerst geproduceerd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is een design dat oorspronkelijk werd toegeschreven aan de architect Mies van der Rohe. Het bijzondere aan alles wat Thonet creëert is dat het allemaal ontworpen zijn om lang mee te gaan. Een tijdloos design (en bijbehorende kwaliteit) is key bij het designhuis. En nu is er dus een nieuwe versie van de S179 bar cart op de markt gebracht. In een vers koningsgroen jasje, met als resultaat een super mooie eyecatcher voor ieders interieur die van tijdloos design houdt. Twee merken, Tanqueray en Thonet, verenigd door een passie voor stijl die samen een authentieke barcultuur met minimalistisch design (her)introduceren. We like!

Behoud van de ziel van de klassieker

Ontwerper van deze versie van de bar cart is de Duitse ontwerper Sebastian Herkner. Bij het ontwerpen van de nieuwe S 179 was voor hem één ding heel duidelijk: de ziel van de klassieker moest behouden blijven. Maar tegelijkertijd moest het een design worden die ook past bij de huidige tijdgeest. Het mooie van het zoeken naar een versmelting van die twee uitersten is dat het resultaat vaak, juist, een tijdloos meubel oplevert. Wel was het een uitdaging om hierbij niet(s)van de kloof tussen traditie en innovatie te verliezen.

Lees ook:  In 4 stappen een makkelijk te onderhouden tuin

Op je wishlist: de limited bar cart van Thonet in samenwerking met Tanqueray!

Of dat gelukt is? For sure. Herknet heeft het design icoon voorzien van details die onmiskenbaar zowel het klassieke chromen frame van het origineel als het Londense groen en zilver dat zo kenmerkend is voor Tanqueray overnemen. Het oppervlak van de trolley van geribbeld glas in dezelfde kleur en het spiegelende onderste schap bieden voldoende ruimte voor Tanqueray-flessen (what else…). En daarnaast voor de tools die nodig zijn om lekkere cocktails, longdrinks en meer te bereiden. Hoogwaardige lederen handvatten in koningsgroen, met Tanqueray-gravure, en kenmerkende zegelstempeldecoraties maken het ontwerp af.

Wil je jezelf, of iemand anders, trakteren op dit design-object? Dan moet je er snel bij zijn. De limited-edition Tanqueray-style S 179 is vanaf nu voor een beperkte tijd verkrijgbaar op www.tanqueray-thonet.com. De verkoopprijs is € 2.773. Dat het een premium product is, kun je dus wel stellen….

0 comments on “Op je wishlist: de limited bar cart van Thonet in samenwerking met Tanqueray!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *