On the (Scottish) road met Aberfeldy whisky enTastemakers Benjamin Hermans en Joris Bijdendijk

On the (Scottish) road met Aberfeldy whisky en Tastemakers Benjamin Hermans en Joris Bijdendijk

Denk je aan whisky, dan denk je natuurlijk aan Schotland. Het is daar, in de Schotse Hooglanden, waar de oorsprong van whisky ligt. Een prachtige omgeving met een net zo mooie historie. Hoe tof is het dan om in Schotland op zoek te gaan naar die oorsprong van whisky. Dat is precies wat ze bij Aberfeldy dachten. Het whiskymerk benoemde jazzmuzikant Benjamin Herman en sterrenchef Joris Bijdendijk tot zogenaamde ‘Tastemakers‘ en ging met hen op pad in Schotland. Het resultaat? Een reeks video’s waarin zij het eeuwenoude proces van hoe de single Malt whisky wordt gemaakt ontdekken én zijn specifieke smaakpalet verkrijgt.

Waarom Benjamin Herman en Joris Bijdendijk?

Als je het hebt over ’the whisky way of life’ dan denk je aan een levensstijl waarin genot, rust en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn. En die elementen sluiten, volgens Aberfeldy, precies aan bij de jazzmuzikant en sterrenchef. Professioneel uit zich dat in kwaliteit leveren. Zo laat Joris Bijdendijk dit als chef in zijn restaurants zien. Niet alleen door de kwaliteit van het eten dat geserveerd wordt, maar ook door de prettige sfeer die hij weet te creëren. Bij Benjamin Herman vind je de kwaliteit niet alleen terug in de muziek die hij ten tonele brengt, maar juist ook in zijn onvermoeibare drive om continu nieuwe muziek te blijven maken.

Smaakvol

Het overkoepelende keyword van Joris, Benajmin en de Aberfeldy whisky is wel smaak. En dat in alle lagen en dieptes. Muziek, eten én drinken kan zoveel verschillende tinten en een persoonlijke twist hebben. Om dat dan ook nog tot een ultieme manier tot uiting te laten komen, daar is vakmanschap voor nodig.

Lees ook:  De beste hardloopschoenen van 2019

On the (Scottish) road met Aberfeldy whisky enTastemakers Benjamin Hermans en Joris Bijdendijk

On the road

De reis van Joris en Benjamin neemt de kijker onder andere mee naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. Ze ontdekken het eeuwenoude proces van hoe deze single Malt whisky wordt gemaakt en zijn specifieke smaakpalet verkrijgt. Nice to know: sinds de opening van de distilleerderij in 1898 is dit proces ongewijzigd gebleven. En met een handjevol werknemers draait de fabriek op volle toeren om de hele wereld te voorzien van de Schotse whisky. De Aberfeldy whisky wordt, afhankelijk van het jaar, op eikenhouten vaten of oude sherryvaten gerijpt. Hierdoor krijgt het de herkenbare smaak. Honing, kruiden en vanille zijn smaken die je terug kan vinden hierin. Belangrijk onderdeel hierbij is tijd. Tijd die het algehele maakproces van begin tot eind in beslag neemt. No rush…

Meet the Tastemakers

Op donderdag 24 november komt bovengenoemde campagne tot leven door middel van een exclusief Aberfeldy diner met livemuziek ergens in de omgeving van Amsterdam. Joris Bijdendijk zal hierbij, natuurlijk, de gerechten verzorgen, terwijl Benjamin Herman zich ontfermt over de muziek en live zal optreden. Op Aberfeldy.com/tastemakers kan iedereen van boven de 18 nog tot en met 13 november 2022 zich aanmelden om kans te maken om bij dit exclusieve diner aanwezig te zijn met een gast.

Aberfeldy is te koop bij verschillende slijterijen voor een adviesprijs van €38,99 voor de 12 jaar oude variant.

Foto credits: Chantal Arnst

0 comments on “On the (Scottish) road met Aberfeldy whisky en Tastemakers Benjamin Hermans en Joris Bijdendijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *