Na december weer even (of voor lang) bewuster eten? Probeer dan de maaltijdbox van Green Chef [review]

by Imke Walenberg

Als er iets populair is in Nederland, dan zijn het wel maaltijdboxen. En bewust eten. Helemaal sinds de corona-periode zijn we er allemaal nog wat meer mee bezig. Sinds kort kan je nu ook de maaltijdboxen van Green Chef bestellen. Een nieuwe maaltijdbox die aansluit op (gezondheid)bewuste consumenten die ‘een bepaalde lifestyle voorkeur hebben op het gebied van eten of een dieet volgen’. Oftewel, in Jip en Janneke taal: je kan kiezen uit vegetarisch, vegan, pescotarisch, koolhydraat-arm, keto en flexitarisch. Klinkt goed toch? Wij mochten het een maand uitproberen!

Na december weer even (of voor lang) bewuster eten? Probeer dan de maaltijdbox van Green Chef [review]

Wat kan je verwachten?

Uitgangspunt van Green Chef is dat elke maaltijd minimaal 250 gram groenten per persoon bevat en doorgaans maximaal 850 calorieën. Daarnaast zijn de recepten zo samengesteld (door een team van diëtisten!) dat er gestimuleerd wordt vaker plantaardig te koken. En zoals gezegd kan je kiezen uit acht verschillende menu-voorkeuren:

Vegan: Volledig plantaardige maaltijden met regelmatig een vegan vleesvervanger.

Vegetarisch: Geen vlees. Geen vis. Groenten in the lead met op z’n tijd gerechten met zuivel en/of vleesvervangers.

Pescotarisch: Vegetarisch met af en toe een dagje verse vis, schaal- of schelpdieren.

Flexitarisch: Een afwisselende mix van vlees, vis en vegetarische gerechten.

Koolhydraatarm: Veel groenten, zuivel, noten, vis en vlees(vervangers). Weinig koolhydraten.

Keto: Altijd maximaal 15 gram koolhydraten per gerecht. Vol eiwitbronnen, vetten en (blad)groenten.

Eiwitrijk: Gebalanceerde recepten vol eiwitten. Een goede mix van dierlijke en plantaardige bronnen.

Lactose-arm: Een variatie van gerechten met geen tot heel weinig lactose.

Leuk is dat je per week kan wisselen van voorkeur. Dus mocht je niet per se strikt vegan zijn, kan je ook afwisselen.

Lees ook:  De Jeep Compass 1,5T zit vol (positieve) contradicties en biedt daardoor het beste van twee werelden

Sealed, signed, delivered and cooked!

Wanneer je de box binnenkrijgt is het uitpakken geblazen met een grote glimlach op je gezicht. Wij hadden drie maaltijden per week besteld en dan krijg je een doos vol met drie papieren zakken vol verse groentes, kruiden, noten, kaas, en ga zo maar door. Alleen ingrediënten die het voor hun versheid nodig hebben, worden verpakt. Good thing!

De porties zijn overigens vrij groot, dus maak je niet druk dat je te weinig in huis krijgt. Recepten die we mochten klaarmaken waren onder andere melanzane met citroenricotta, creamy ravioli gevuld met tuinbonen en halloumi wraps met gebakken courgette. Klinkt al zalig in de oren toch? En geloof ons, het was ook daadwerkelijk heerlijk. En fijn, helemaal niet ingewikkeld om te maken. Wat onder andere kwam door de duidelijke instructies in het boekje dat je meegeleverd krijgt. Heb je een druk bestaan, dan is het ook handig, want de kokkereltijd is ook heel goed te overzien

Na december weer even (of voor lang) bewuster eten? Probeer dan de maaltijdbox van Green Chef [review]

Zelf proberen?

Hoeveel je per box betaalt, hangt af van het aantal personen en maaltijden. Wanneer je een account aanmaakt, stel zelf je box samen en zie in één oogopslag de prijs van jouw persoonlijke maaltijdbox. Per portie kan je ongeveer uitgaan van een prijs van €6,58. De bezorgkosten zijn standaard € 5,99. Go try it!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy