Een van de meest comfortabele auto’s in zijn klasse: de Volkswagen T-Roc R-Line is een echte SUV, voor het hele gezin

Een van de meest comfortabele auto’s in zijn klasse: de Volkswagen T-Roc R-Line is een echte SUV, voor het hele gezin

De Volkswagen T-Roc R-Line is er voor het gezin: met een nadruk op comfort, een ruim interieur en een fijne, grote bagageruimte is het een prima wagen voor de hele familie. En een bonus: de rijpositie is lekker hoog, precies wat je wil van een SUV, maar toch dat éne element dat niet altijd even vanzelfsprekend is.

Een van de meest comfortabele auto’s in zijn klasse: de Volkswagen T-Roc R-Line is een echte SUV, voor het hele gezin T-Roc

Strek die lange benen maar

Staat de Volkswagen T-Roc R-Line (een mond vol) voor de deur geparkeerd, dan maakt de auto direct indruk. Het is namelijk een echte SUV, daaraan is geen twijfel mogelijk. Van buiten is dit bijvoorbeeld te merken aan de voorkant – die vrij fors is – en ook het langwerpige silhouet. Maar nog veel belangrijker is de binnenruimte! Zitplekken waar je echt comfortabel zit (zelfs met lange benen, of veel paren van die lange benen naast elkaar), een hoge instap en een bagageruimte waar je ú tegen zegt (ja, er past zo’n 1.290 liter aan boodschappen in, mocht je willen hamsteren deze winter).

Kids en SUV
Gezinswagen pur sang, hier met de kids van hoofdredacteur Imke.

Precies om deze redenen zien we in deze auto ook het hele gezin van genieten. Kids op de bank, ouders aan het stuur, en boodschappen annex we-gaan-op-reis-met-kinderen-dus-alles-moet-mee gewoon achterin. Of zoals hoofdredacteur het deed, met kids en alles ingeladen op de boot naar Texel in de herfstvakantie.

Op de boot
Op de boot richting Texel

SUV in al haar kracht

Comfortabel dus, is het oordeel. Maar óók fraai vormgegeven. In plaats van een relatief saaie familieauto, biedt de T-Roc R-Line zeker een stukje design (wie heeft ooit bedacht dat gezinnen geen behoefte hebben aan stijl?). Het chrome frame, de ietwat eigenzinnige kleurcombinatie (met mooie, contrasterende spiegels), geven het gevoel dat je niet zomaar in een autootje rijdt.

Lees ook:  Het wielerseizoen is weer van start: belangrijke etappes in April!

Niet onbelangrijk is dat de technologische snufjes van deze tijd zijn. Denk hierbij aan een 9,2 inch infotainmentsysteem dat zorgvuldig navigeert en gemakkelijk te bedienen is met de smartphone. De digitale cockpit geeft overigens alle benodigde informatie helder weer. Niet te overdreven, niet te ingewikkeld, maar wel met oog voor detail. Dit maakt de Volkswagen T-Roc  een auto van hoge kwaliteit met een betrouwbare rijervaring. En, om er nog eens op terug te komen, wat duidelijk is: hier staat een echte SUV.

De Volkswagen T-Roc is leverbaar vanaf € 32.790

Imke met T-Roc
Hoofdredacteur Imke met de T-Roc

0 comments on “Een van de meest comfortabele auto’s in zijn klasse: de Volkswagen T-Roc R-Line is een echte SUV, voor het hele gezin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *