Zo scoor je het beste met Black Friday (én Cyber Monday)

by Emma

Hoewel december de maand van cadeautjes geven en krijgen is, is november toch echt de maand van cadeautjes kopen (of die nou voor jezelf zijn of de ander). Tegenwoordig kan je niet meer om Black Friday heen. En sinds kort heeft ook Cyber Monday zijn vaste plaats in onze kalenders gevonden. Maar hoe ga je om met die koopgekte? Met deze tips krijg je precies wat je zoekt, en dat voor een schappelijke prijs.

1. Kies een product in plaats van een winkel

Weet jij al wat je op jouw verlanglijstje wil zetten? Zo nee, begin daar dan maar alvast over na te denken. Het is veel strategischer om tijdens de uitverkoop te focussen op een product dan op een winkel (wist je bijvoorbeeld dat elektronica relatief gezien het goedkoopste verkocht worden tijdens deze verkoopdagen?). Zo hoef je namelijk alleen maar op zoek naar de goedkoopste leverancier. En niet onbelangrijk: door een lijst klaar te hebben, geef je niet onnodig veel uit. Al zijn het sales, de kosten kunnen flink oplopen zodra jij je laat afleiden door de hoeveelheid winkels en online shops.

2. Gebruik je sociale media

Dat het handiger is om voor een product te kiezen in plaats van een winkel, betekent heus niet dat je geen oogje in het zeil kan houden voor je favoriete winkels. Extra fijn als het om warenhuizen en grootaanbieders gaat. Volg hun sociale mediakanalen en let goed op wanneer de sales starten! Nu Cyber Monday niet meer weg te denken is, bieden veel winkels tegenwoordig ook een heel weekend aan uitverkoop.

Lees ook:  Zo zorg je voor orde (en besparing) in je huishoudboekje

3. Bereid je (online) voor

Voordat we deze tip geven, eerst nog een impliciete aanrader: maak het jezelf gemakkelijk en shop gewoon vanuit huis. Het enige wat je nodig hebt is je laptop of smartphone en zo vermijd je ellenlange rijen en gesjouw. Let wel op dat je online vaak een account nodig hebt om af te rekenen. En omdat op Black Friday producten soms al binnen enkele minuten op zijn, is het slim om alle benodigdheden voor het kopen ervan op tijd gedaan zijn. Maak dus een account en voeg je lievelings items alvast toe op een lijstje of aan je winkelwagen.

Foto header via iStock, credits: sofirinaja

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy