Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

Nog tot en met 30 oktober is het Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Na een paar ‘sobere’ jaren, kon het dit jaar weer een vorm hebben zoals voor corona. Afgelopen vrijdag, aan de vooravond van de DDW, mochten wij alvast komen ‘voorproeven’ op uitnodiging van automerk MINI. MINI is namelijk ook dit jaar weer de mobiliteitspartner van de DDW en is aanwezig met een eigen stand waar de MINI Art Toy SPIKE zijn wereldpremière beleeft. En bij die première waren wij aanwezig.

Get Set

Het thema van de DDW is dit jaar ‘Get Set’. Een boodschap die gaat over een mentaliteitsverandering, bij zowel ontwerpers als gebruikers van producten. Een thema dat ook goed aansluit op de kijk van MINI op de toekomst, waarbij woorden als innovatie, mobiliteit, duurzaamheid en design een grote rol spelen. Iets wat voor het eerst te zien was bij de onlangs onthulde MINI Concept Aceman. Een concept car die het begin van een nieuw designtijdperk kenmerkt: Charismatic Simplicity.

Meet Spike

Het zelfde designteam van de MINI Concept Aceman heeft ook een MINI Art Toy ontworpen. Aan de Dutch Design Week de eer om SPIKE een podium te bieden en te introduceren (aan onder andere ons afgelopen vrijdag).

SPIKE is een klein, gestileerd figuur, dat niet tot in detail is gedefinieerd en dus openstaat voor een eigen interpretatie. Geïnspireerd door de bekende MINI buldog is hij de vriend van MINI en van de bestuurder. MINI blijft daarmee trouw aan zijn geschiedenis en vindt zijn metgezel als het ware opnieuw uit. In zijn tweede leven is SPIKE geëvolueerd en bestaat hij niet alleen fysiek, maar ook digitaal met een eigen persoonlijkheid.

Lees ook:  Must visit: Nederlanders in Parijs in het Van Gogh Museum

Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

SPIKE moet als een klankbord dienen op de Dutch Design Week. Zo mag het publiek de Art Toy als een blank canvas gebruiken; je mag als het ware je eigen SPIKE avator ontwikkelen.

Door middel van een designcompetitie ‘Creëer je eigen SPIKE’ kunnen de bezoekers hun eigen visie op SPIKE geven. Met als eerste prijs een weekend naar München (de thuisbasis van BMW Group) en als tweede prijs een weekend MINI Electric rijden.

SPIKE in real life zien kan nog t/m zondag op de DDW!

Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

0 comments on “Ook dit jaar hop je in een MINI de Dutch Design Week rond én bekijk je de nieuwe MINI Art Toy SPIKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *