Malts lanceert nu ook in Nederland een exclusief whiskyplatform voor beginners én kenners

by Emma

Whiskyliefhebbers opgelet: er is een nieuw online platform waar je over alles – echt alles – dat met whisky te maken heeft terecht kan. Denk aan op maat gemaakte whiskyreizen en de geschiedenis van de goudbruine drank. Maar dat is niet alles. Er is ook een Malts Club waar je lid van kan worden, een speciaal aanbod voor de experts onder ons. Woensdag 26 oktober mochten we een kijkje – en proefje – nemen van exclusieve whisky’s, food pairings en nog veel meer. En dat was genieten.

Persoonlijk smaakpalet

Bij Mayer Manor in hartje Amsterdam stond Malts voor ons klaar met de lancering van hun nieuwe platform. Een bezoekje aan het prachtige pand, vol Art Deco elementen met een rijke geschiedenis, is op zich al een bezoekje waard. Maar vóórdat ik me liet onderdompelen in de nationale drank van de Schotten, kregen we een tasting tool aangeboden. Aan de hand van een paar simpele vragen kreeg ik op deze manier inzicht in mijn persoonlijk smaakpalet (in mijn geval een mix van kruidig en rokerig). Handig voor de amateur whiskydrinkers: op Malts.com vind jij dezelfde tool zodat je er thuis ook achter kan komen of je liever een zoete of fruitige blend ingeschonken krijgt.

Whisky

Zelf whisky blenden? Ja hoor

We mochten proeven van zes exclusieve whisky’s en bijzondere food pairings (van een zacht kaasje met sinaasappel tot een brioche met eendenlever, smullen dus). Ondertussen werd ons verteld over de boeiende geschiedenis achter whisky en kregen we allerlei tips mee naar huis. Wist je bijvoorbeeld dat een rokerige whisky zich heel goed laat complementeren door oesters? Toch was het moment suprême toen we zélf de Johnnie Walker black label mochten proberen na te maken – een blend van meer dan 30 whisky’s die gekenmerkt wordt door vanille, gedroogde vruchten en een tikkeltje rokerigheid. Alsof dat niet al uitdaging genoeg was, kregen we er 20 minuten voor. Maar wat blijkt: nauwkeurig proeven en overleggen met je collega whisky-blenders loont. Na het proeven van de jury kwam onze diy blend op de eerste plaats. Heel wat eer en een ervaring rijker, kan ik al met al iedereen aanraden om eens langs een whisky distilleerderij te gaan. Geloof me, expert hoef je niet te zijn. Nieuwsgierig wel. En gelukkig heeft de wereld van whisky meer dan genoeg te bieden.

Lees ook:  Een culinaire, inspirerende parel in Eindhoven

Malts lanceert nu ook in Nederland een exclusief whiskyplatform voor beginners én kenners

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy