Het einde van het jaar is weer in zicht, tijd voor een zorgverzekering check up!

by Redactie

Elk jaar, wanneer het einde van het jaar langzaam nadert, komt weer die ene vraag op; stap je over naar een andere zorgverzekering of niet? Slim is om ieder jaar sowieso even te checken hoe het ervoor staat. Hoe ziet jouw zorgverzekering er uit en bovenal; hoe ziet jouw persoonlijke situatie er dit jaar uit? Op die manier kan je eenvoudig een verzekering vergelijken. Benieuwd naar nog meer handige tips en tricks, lees het hier.

Jouw eigen situatie

De uitgangssituatie is altijd de basisverzekering. Die is namelijk wettelijk verplicht. De overheid bepaald wat daar in zit en dekt standaardzorg zoals de huisarts, het ziekenhuis of een psychiater. Belangrijk is om na te gaan of je buiten dat basispakket ook andere zorg nodig zult hebben. Heb je bijvoorbeeld een slechte rug of ben je van plan het een en ander aan je gebit te laten doen, dan is het handig om je aanvullend te verzekeren. Dat kan een hoop kosten schelen. Of wellicht ben je zwanger, ook dan is het slim je polis eens goed te bekijken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om bepaalde behandelingen gewoon zelf te betalen. En anders is aanvullend verzekeren zeker aan te raden. Tip: check even of jouw verzekeraar ook de contracten heeft met de zorgverleners waar jij het liefste de zorg van wilt hebben. Ga ook na welke alternatieve zorg je misschien wil inzetten voor jezelf het aankomende jaar. Alternatieve zorg valt over het algemeen niet onder standaardzorg. Zonde als je daar veel geld aan kwijt bent, terwijl dat wellicht helemaal niet nodig is.

Lees ook:  Wat te doen met 10 miljoen

Vergelijken maar die zorgverzekering

Misschien ziet je al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Dat kan onder andere omdat je ouders ook ooit bij deze verzekeraar zijn gegaan. Maar elke levensfase vraagt om een andere invulling wat betreft zorg. Als je dertig bent heb je aan andere zorg behoefte dan wanneer je 60 bent. Gelukkig kan je tegenwoordig eenvoudig zorgverzekeraars vergelijken via Poliswijzer.nl. Door op zo’n website jouw achtergrond en behoeftes kenbaar te maken, worden er automatisch zorg-opties getoond die het meest optimaal daar op zouden aansluiten. Zaak aan jou is dan de keuze te maken die of het aantrekkelijkste is of het beste voelt.

Ben je van plan over te stappen? Een andere of nieuwe zorgverzekering afsluiten kan online of telefonisch. Good to know: dit kan uiterlijk op 31 december. Je hebt dan nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgpolis af te sluiten.

Foto header via iStock, credits: Roman Valiev

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy