Fonteinset kopen? Hier moet je aan denken!

by Redactie

Ben je het toilet aan het renoveren of is je toiletfontein aan vervanging toe? Maak de klus eenvoudig en kies voor een fonteinset. In dit artikel lees je alles over de onderdelen die je bij een fonteinset en waar je aan moet denken wanneer je een set aanschaft.

Dit krijg je allemaal bij een fonteinset

Laten we bij het begin beginnen. Wat is een fonteinset nu precies? Een fonteinset is een fontein die compleet met toebehoren geleverd wordt. Vaak bestaat de set uit een fonteintafel of een planchet met fonteinkom. Hierbij zit een bijpassende fonteinkraan, de sifon en de afvoerplug. Dit maakt een fontein kopen dus een stuk eenvoudiger. Het denkwerk is grotendeels namelijk al gedaan!

Kijk bij aanschaf goed of de fonteinset beschikt over bevestigingsmateriaal en bepaal of je nog overige spullen nodig hebt om de fontein goed te monteren. Zo weet je zeker dat je tijdens de montage niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Fontein met of zonder opbergruimte?

Een fonteinset beschikt over alle benodigde items die je nodig hebt om hem netjes aan de muur in het toilet te bevestigen. Een fonteinset beschikt alleen niet over een fonteinkast. Dit is een kast die onder de fontein geplaatst wordt. Hier kun je kleine spullen in kwijt zoals enkele toiletrollen, luchtverfrissers of gastendoekjes. Daarnaast werkt het de sifon en de waterleidingen netjes weg.

Kies je voor een fontein met kast? Dan moet je deze los aanschaffen. Dit is namelijk geen onderdeel van een fonteinset. Kijk hierbij goed naar de afmetingen, zodat je zeker weet dat de fonteinkast onder de fontein past. Houd daarnaast rekening met de wandtegels. Mogelijk zijn er wat aanpassingen nodig om alles goed te kunnen monteren en bevestigen.

Lees ook:  Je eigen home spa in huis: tips hoe je dit kan creëren!

De stijl van je nieuwe fonteinset

Wil je een andere kleur fonteinkraan dan standaard chroom? Bij veel fonteinsets kun je zelf kiezen welke kleur kraan je graag wil. Zo weet je zeker dat de fontein goed past bij de stijl van je toilet. Goud past bijvoorbeeld uitstekend in een zwart toilet of in een industrieel toilet. Heb je een betonlook toilet? Overweeg dan een zwarte kraan of een koperen kraan.

Een fonteinkom is een kleine waskom. Een fonteintafel is een kleine wastafel. Beide varianten zijn effectief. Ze hebben elk alleen een andere uitstraling. Kies je voor een fonteinkom? Houd er dan rekening mee dat de uitloop direct in de afvoer terecht moet komen, om spatwater te voorkomen. Bij een fonteintafel moet het water op ongeveer een centimeter van de afvoer terecht komen.

Foto header via iStock, credits: Suleyman Ozkan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy