De thermostaat moet omlaag. Maar hoe wen je thuis aan een koudere temperatuur?

by Emma

Er is geen ontsnappen aan: iedereen verzucht zich onder de steeds duurdere energieprijzen. We moeten dus flink besparen, willen we ons niet elke maand scheel betalen aan rekeningen. Maar dat betekent ook dat het thuis flink koud kan worden – al helemaal tijdens de aankomende winter. En niet iedereen trekt dat even goed. Hoe ga je om met zo’n thermostaat die flink lager moet staan?

Maak het thuis tóch warmer

In plaats van je hele huis verwarmen, kan je ervoor kiezen om toch een paar warmtebronnetjes aan te houden – maar dan wel lokaal. Dit bespaart enorm. Zo hoef je niet je hele woonkamer te verwarmen, maar zit je met een elektrisch kussen of een kruikje er toch gemoedelijk bij. Let ook op de invloed van het weer. Schijnt de zon? Open met die gordijnen! En andersom geldt dat je ze het beste dicht kan houden als het miezert of tocht. En voor de koukleumen die met een partner wonen is de aankomende winter bij uitstek het excuus om vaker te knuffelen. Dat doet ook je relatie een plezier.

Kleed jezelf warmer

Hoe kleed je je thuis zo warm mogelijk zodat je de energierekening omlaag kan brengen? Allereerst is het belangrijk dat je let op kledingstukken die gemaakt zijn van het juiste materiaal. De ene stof isoleert namelijk beter dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan wol, zoals kasjmier, geitenwol en merino, of synthetisch fleece. Die laatste is minder duurzaam, maar blijft populair. Draag ook zeker laagjes! Hierbij is het essentieel dat je let op de volgorde van de opbouw van je kledingstukken. Je begint natuurlijk met thermo-ondergoed. En voor de buitenste laag is het dus handig om voor een stof als fleece te gaan. Tot slot kan je je het beste dik kleden rond de lichaamsdelen waar je het snelst en makkelijkst warmte verliest: je hoofd, je handen en je voeten. Dikke sokken dus. En misschien wel meer dan één paar.

Lees ook:  Wat te doen tijdens een citytrip naar Parijs

Blijf in beweging

Wie lang stil zit achter een scherm, krijgt het vanzelf koud. Blijf daarom bewegen – ook thuis! Of je nu even een yoga pose aanneemt, rekt en strekt, zwaait met wat ledematen of een ‘ommetje’ door de woonkamer maakt: alle beetjes helpen. Dit is uiteraard niet alleen goed tegen de kou, maar helpt je ook ietwat gezonder houden. Win-win, dus.

Foto header via iStock, credits: RossHelen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy