De mooiste plekken om wild te spotten deze herfst

by Jill Buitenhuis

Herfst. Een seizoen waarin iedereen weer langzaam naar binnen keert. Een seizoen dat in teken staat van loslaten en de voorbereiding op de winter. De dagen worden korter, nachten worden langer. De bladeren aan de bomen krijgen steeds minder energie van de zon, trekvogels vliegen massaal naar het zuiden om te overwinteren en veel dieren maken zich klaar voor een winterslaap. Maar waar het ene dier in een diepe winterslaap verkeert, gaat het andere dier juist op avontuur. De herfst is daarom de uitgelezen kans om wild te spotten. Waar je dat doet? We nemen je graag mee naar drie plekken in eigen land, waar je je ogen uit kijkt én de Nederlandse ‘big five’ spot.

Ede

In Ede kun je met je verrekijker zelf op pad gaan om wild te spotten, maar je hebt een nog grotere kans om te slagen door mee te gaan op Wildkanseltocht. Aan het begin van de avond vertrek je op de fiets richting het ‘Rustgebied voor dieren’. Zonder deze excursie kun je hier niet komen. Vervolgens ga je ter voet verder en brengen de gidsen je naar de juiste plekken. Van edelherten tot reeën en van wilde zwijnen tot Schotse Hooglanders, je hebt hier kans om ze allemaal te spotten. Na het spotten zin gekregen in wat lekkers? Boek een tafel bij restaurant Planken Wambuis om bij te komen van je avontuur.

Deelerwoud

Dit gebied wordt door bezoekers als rustiger ervaren van de Hoge Veluwe. Het is een prachtig uitgestrekt landschap, waar je verschillende routes kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute ‘Herten spotten’. Een wandeling van 8 kilometer, waar je onderweg verrast wordt door de rust en natuurlijk het wild. De kans dat je damherten en edelherten tegenkomt is erg groot. Ook heb je in dit gebied kans om andere soorten dieren tegen te komen… Schrik niet als je een zandhagedis, ringslang of adder tegenkomt. Die zijn hier namelijk ook genoeg te vinden.

Lees ook:  De beste gadgets voor op reis

De Biesbosch

We sluiten het lijstje af met Nationaal Park De Biesbosch, het park van de bever. De Biesbosch is rijk aan water en het is een echte aanrader om de Biesbosch te verkennen per fluisterboot. Je kunt zelf een fluisterbootje huren of met een klein groepje en een gids op avontuur gaan. Waarom de fluisterboot zo’n aanrader is? Geen lawaai, geen uitstoot en een rare geuren. Doordat de boot elektrisch is, blijven de dieren hun rust krijgen en zit jij er ook goed bij.

Foto header via iStock, credits: CreativeNature_nl

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy