De beste spellen voor een avondje thuis

by Redactie

Weet je niet meer wat je moet doen tijdens een avondje thuis met de familie? Probeer samen een van deze spelletjes uit om een leuke avond te creëren. De spellen zijn voor jong en oud.

Beleef een leuke avond met een kaartspelletje

Uno is misschien wel het leukste spel voor het hele gezin. De regels zijn simpel en de hele familie kan meedoen. Het doel van Uno is om je hele hand met kaarten weg te spelen. Iedereen ontvangt zeven kaarten aan het begin en kan deze gedurende het spel opleggen. Het spel is zeer competitief maar zorgt vooral voor veel vermaak.

Uno is ook leuk voor de grote kinderen en volwassenen. Wil je graag een ander kaartspel spelen? Denk dan eens aan pesten of maak het een stukje moeilijker met blackjack. Een uitdagend kaartspel waar het doel is om 21 punten te krijgen met 2 kaarten. Lukt 21 niet? Probeer dan zo dichtbij mogelijk te komen.

Handige kleine bordspellen

Deze zijn vooral heel handig tijdens het reizen en een ander groot pluspunt is dat ze niet zo lang duren. Een aantal voorbeelden zijn Regenwormen, Vlotte Geesten, Halli Galli en Jenga. Jonge kinderen vinden de spellen geweldig maar het is ook leuk voor de rest van het gezin.

Klassieke bordspellen

Iedereen kent ze wel: Monopoly, Levensweg, Kolonisten van Catan, Party & Co en nog vele andere. De moeilijkheidsgraad van deze spellen ligt wat hoger. Hierdoor kan het te moeilijk zijn voor de kleine kinderen.

Het zijn avondvullende bordspellen die uren door kunnen gaan. Stap op de trein bij Ticket to Ride of ontrafel alle mysteries in Cluedo. De spellen vragen de spelers om een tactiek te bedenken en zo alles te winnen.

Lees ook:  Tips & Tricks: zo geef je een origineel cadeau

Oude bordspellen van vroeger die ook nog steeds leuk zijn: Mens-Erger-Je-Niet, Keezenspel, dammen, schaken, Rummikub of Scrabble. Deze bordspellen liggen altijd nog wel ergens onder in de kast en komen op de feestdagen vaak naar boven.

Actieve spellen

Zijn de kids rusteloos en hebben ze zin om wat te doen? Pak Twister uit de kast. Een spel waar veel wordt gelachen, maar waar ook enige lichamelijke beweging bij nodig is. Ideaal voor de kinderen, maar ook heel erg leuk voor de volwassenen.

Doe het iets rustiger aan met Sjoelen of Speak out met een gek gebitje. Bij Pie Face kan het een zooitje worden. Een spel wat draait om geluk. De pechvogels eindigen met slagroom in het gezicht.

Pictionary, Kletspotten en Vraag maar raak horen ook wel een beetje bij de actieve spellen. In dit geval moet er actief gecommuniceerd worden. Ideaal voor families die minder tijd met elkaar kunnen spenderen.

Lastige denkspellen

Als een gewoon spelletje niet genoeg is kan je ook nog kiezen voor een denkspelletje. De braingames kunnen door iedereen gespeeld worden. Het is handig, gezellig en je kan het soms zelfs alleen doen. Een aantal voorbeelden zijn IQ Puzzler Pro, Jaak en de Bonenstaak, Temple Trap, Road Block en Quadrillion. Als je alleen een spel wil spelen kan je een Rubik Kubus erbij pakken.

Foto header via iStock, credits: maksim kulikov

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy