5 x winterse citytrips (van budget Budapest tot aan trendy Stockholm)

by Jill Buitenhuis

De zwoele zomeravonden liggen achter ons. De herfst is officieel begonnen. Tijd om winterse plannen te maken om naar uit te kijken tijdens donkere avonden. We verzamelden vijf winterse citytrips voor je, die je ongetwijfeld het warme, winterse gevoel geven waar je naar op zoek bent.

Het nog niet zo bekende Aarhus

Denk je aan Denemarken, dan denk je waarschijnlijk als eerst aan een citytrip naar Kopenhagen. Ook een prachtige winterse plek om naar toe te gaan, maar heb je weleens gehoord van Aarhus? Een kleinere, maar minstens zo leuke stad als Kopenhagen. Er is hier van alles te doen, zoals een bezoekje brengen aan het Moesgaard Museum, The Iceberg spotten in de wijk Aarhus Ø of een verrassings wandeling maken met een local. Genoeg te beleven dus.

All time favorite Londen

Binnen vier uur en dertien minuten, zónder overstappen, brengt de trein je van Amsterdam naar hartje Londen. Een stad die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje met winterse stedentripjes. Als er namelijk een stad is die er met kop en schouders bovenuit steekt wat betreft Kerstmis, dan is het wel Londen. De stad ademt kerst en is the place to be voor een romantisch weekendje weg óf om met vrienden het jaar in stijl af te sluiten. Plan dus snel een weekend in december vrij, om jouw winterse tripje naar Londen te boeken.

Trendy Stockholm

Stockholm is een trendy stad, die erg geschikt is voor een winters weekendje weg. De stad bruist van de hippe koffietentjes, uitgaansgelegenheden en modieuze wijken. Een stad om lekker te hoppen van restaurant naar vintage boetiekjes, met onderweg genoeg om naar te kijken. Schroom vooral niet om zo nu en dan een blik naar binnen te werpen… de Scandinavische stijl waar we in Nederland ook fan van zijn, is in Stockholm natuurlijk op haar mooist. Laat je verrassen door deze mooie stad.

Lees ook:  Reistas die je moet opblazen met een fietspomp

Budget citytrip

Boedapest verdient ook absoluut een plekje in dit lijstje met winterse citytrips. Deze stad vol culturele rijkdom, lekker eten én prachtige uitkijkpunten is erg leuk om in de winter te bezoeken. Vooral voor cultuurliefhebbers, want in Budapest kijk je je ogen uit… van de staatsopera tot de grootste synagoge van Europa, je blijft je verbazen. Er zijn meer dan honderd(!) musea die je kunt bezoeken tijdens je trip. Ideaal dus, om op te warmen tussen het wandelen door. Laat je ook verrassen door de Donau die dwars door Budapest loopt.

Liever de kou ontwijken?

We hebben ook nog één citytrip voor je uitgezocht wanneer je echt niet van de winterse kou houdt… Deze Portugese parel is een mooie escape om te ontsnappen aan het échte winterse weer. Er is hier in winter ook zoveel te doen, dat je minstens drie dagen moet plannen om te genieten van deze mooie plek. Breng een bezoek aan de magische botanische tuinen, struin door de oude wijken van Lissabon en vergeet niet om even langs Feira da Ladra te lopen. Een vintage rommelmarkt, waar je hele leuke accessoires voor in huis scoort. De dag in stijl afsluiten? Doe dat onder het genot van een prachtig uitzicht op de stad. Bij rooftopbar Park Bar ben je daarvoor aan het goede adres. Rond zonsondergang draait er ook vaak een dj. Hiermee is wat ons betreft de zonsondergangservaring compleet.

Foto header via iStock, credits: f11photo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy