3 x zo ga je de winterblues te lijf

by Redactie

Na een lange warme, zonnige zomer, was daar dit jaar ook ineens de herfst. De herfst in al haar pracht, maar ook met de bijbehorende gure, donkere, regenachtige dagen. Met als ‘kers op de taart’ de wintertijd die nu ook nog in gaat. Niet raar dat heel veel mensen elk jaar weer last hebben van een winterdepressie. En yep, deze begint vaak al in het najaar en gaat in het voorjaar ook vaak (gelukkig) vanzelf over. Maar voorkomen is beter dan genezen. Dus; hoe ga je de winterblues te lijf? Of in ieder geval, hoe zorg je ervoor dat de symptomen minder heftig zijn. Wij geven tips.

Happy stofje

Als er één ding is dat we in de winter missen, dan is dat wel zonlicht. Nu is het stofje serotonine super belangrijk om je goed in je vel te laten voelen. Het stofje beinvloedt namelijk je stemming, slaap en eetlust. Omdat serotonine reageert op daglicht, vlakt die aanmaak in de winter af. Met als gevolg een lusteloos gevoel. Om je minder lusteloos in de winter te voelen kan je cbd olie nemen. Deze olie kan bepaalde lichamelijke functies ondersteunen en in balans brengen. Een paar druppels cbd olie per dag kunnen al vele voordelen opleveren. En good to know; het is een natuurlijk product en werkt niet verslavend. Op de website Happy-cbd.com kan je meer lezen over de producten.

Blijf bewegen

Deze tip lijkt een open deur, maar is echt belangrijk. En daarnaast, in de winter voelt het vaak aangenamer binnen te blijven. Dus logisch dat de drempel om buiten een blokje om te gaan lopen groter is dan in andere seizoenen. Maar als je ziet hoeveel succes de ‘ommetjes’ hadden tijdens de corona-periode, kan je je wel voorstellen wat de impact van goed blijven bewegen is op je winterblues. Al is het elke dag maar een half uur, dan ben je al goed op weg. Dus, hup, trek die laarzen uit de schuur, dikke jas aan en ga de strijd met de elementen gewoon lekker aan!

Lees ook:  Dit zijn de lekkerste winterkoffies om bij op te warmen

Slaaproutine

Neem ook je slaaproutine eens onder de loep. Met name het wakker worden is essentieel om vrolijk en uitgerust je dag door te komen. Snoozen is echt uit den boze. Daar wordt eigenlijk nooit iemand blij van, toch? Investeer liever in een goede wake up light wekker. Het is immers al zo donker in de winterochtenden, hoe fijn is het om dan toch op een ‘natuurlijke’ manier met ochtendlicht wakker te worden? Voorkom ook dat je te vaak een dutje overdag doet. Hoewel dat soms heel lekker kan zijn, werkt het averechts voor je slaap ’s nachts.

Foto header via iStock, credits: Korneeva_Kristina

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy