Welke voetbalzaken bespreek je bij het koffieapparaat?

by Redactie

Ook al werken tegenwoordig veel mensen regelmatig thuis, de momentjes bij het koffieapparaat zijn gelukkig wel weer terug bij de meeste bedrijven. En dus zijn ook de beruchte gesprekjes op maandagochtend na het weekend weer terug.

Er wordt hier altijd van alles besproken, van leuke stapavonden, uitjes met de kinderen en natuurlijk ook de sportuitslagen van het weekend. De gebeurtenissen in de Nederlandse voetbalcompetitie zijn hier vaak favoriet. Ieder weekend gebeurt er weer zoveel in de Eredivisie, dat er maandagochtend genoeg te bespreken is bij de koffie.

Maar wat wordt er nou het meest besproken tussen collega’s? Natuurlijk zullen de prestaties van je favoriete club het belangrijkste zijn! Soms worden er echter ook andere zaken besproken. Dit zijn de vijf meest besproken zaken uit de Eredivisie bij de koffieapparaat.

De uitslagen

Het belangrijkste bij voetbal zijn uiteraard de uitslagen. Wat heeft jouw favoriete club gedaan, en heeft de concurrentie afgelopen weekend toevallig punten laten liggen? Of je nou fan bent van een topclub of van een degradatiekandidaat, de uitslagen van het weekend zijn altijd van belang.

De mooiste doelpunten

Ieder weekend zijn er ook weer vele doelpunten te bewonderen. Een prachtige omhaal, een mooi afstandschot, een hakje achter het standbeen of een snoeiharde kopbal – doelpunten zijn waar het in voetbal om draait.

Iedere fan heeft zijn of haar eigen voorkeur over welk doelpunt het mooiste is. Afhankelijk van de clubkeuze zal er ook een voorliefde bestaan voor zeer verzorgd combinatiespel of juist voor vlijmscherpe counters. Genoeg om over te discussiëren tijdens een lekker kopje koffie of een cappuccino dus.

Lees ook:  Zo creëer je een kantoorruimte waar goed gewerkt wordt

De grootste blunders

Een grote misser voor open goal van de aanvaller, een grabbelende keeper of een verdediger of middenvelder die gigantisch in de fout gaat. Net als mooie doelpunten zijn er ieder weekend ook grote blunders te zien.

Deze blunders van de week geven vaak genoeg stof tot napraten, aangezien iedereen er wel een mening over zal hebben. Was het een polletje, of speelde de verdediger de bal gewoon te hard terug op de doelman?

Andere opvallende momenten

Behalve de bovengenoemde zaken uit het voetbal zijn er vaak nog genoeg andere opvallende momenten uit het voetbalweekend te bespreken. Wat denk je van de gele en rode kaarten, opstootjes, falende scheids- of grensrechters of trainers die compleet uit hun dak gaan?

De VAR

Als laatste in dit rijtje staat een relatief nieuw begrip waarover veel nagesproken wordt na het voetbalweekend, de VAR. De Video Assistant Referee, waar de afkorting voor staat, deed enkele jaren terug zijn intrede in het voetbal om het spel eerlijker te maken. Of dat helemaal gelukt is, is echter de vraag. Het zorgt in elk geval voor zeer veel discussie. Zowel tijdens de wedstrijd zelf als in voetbalpraatprogramma’s, en dus ook bij de koffieautomaat daarna.

De beslissingen die de scheidsrechter of grensrechter tijdens de wedstrijd maakt kunnen sindsdien namelijk teruggekeken worden door een extra scheidsrechter die achter een televisie in Zeist zit. Hij kan de scheidsrechter naar de kant roepen om de beslissing te herzien. De keuzes die daarna gemaakt worden zijn misschien wel iets eerlijker, maar zorgen nog steeds voor discussie, het blijft tenslotte mensenwerk. Het zorgt in elk geval voor leuke gesprekken bij de koffieautomaat op maandagochtend.

Lees ook:  Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen

Foto header via iStock, credits: PrathanChorruangsak

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy