Waar moet je op letten als je een hond gaat kopen?

by Redactie

Waar mensen tijdens de Corona periode veel te impulsief een hond gingen kopen (want veel thuis, dus gezellig), is dat gelukkig weer normaal geworden inmiddels. Want een hond aanschaffen doe je niet zomaar, daar moet je echt wel goed over na hebben gedacht. Niet voor niets zegt men vaak dat je er een ‘kind bij’ hebt wanneer je een pup in huis haalt. Waar je dan allemaal over moet nadenken en op moet letten? Lees snel verder.

Het kost tijd

Eén van de belangrijkste overpeinzingen die je moet maken is: heb ik wel genoeg tijd om een hond te kunnen verzorgen? Want vanaf de buitenkant lijkt het allemaal heel leuk en rooskleurig, zo’n lieve pup in huis halen. Maar het kost meer tijd (en geld!) dan je denkt. Kijk maar naar alle hondjes die na de Corona tijd werden weggebracht naar een asiel omdat de baasjes er toen opeens geen tijd meer voor hadden…

Kan je de verzorging van je hond combineren met je werk of studie. Zijn er meerdere gezinsleden in huis, die ook de zorg van de hond op zich kunnen nemen? Hoe los je het op met vakanties? Maak kortom een lijstje voor jezelf waarop dergelijke (tijd) praktische zaken op staan. Sta je daarna nog steeds positief tegenover de aanschaf van een hond, dan is het tijd voor stap 2.

Informeren maar

Wanneer je ook helder hebt wat voor ras hond je zou willen hebben, is het belangrijk om uit te zoeken waar je een pup kan kopen. Let daarbij op dat je een goed aangeschreven fokker informeert. Je wil ten allen tijde voorkomen dat je terecht komt bij een broodfokker. Broodfokkers zijn mensen met enkel als doel hebben geld te verdienen. Hierdoor wordt het welzijn van de dieren ondergeschikt gemaakt aan de economische belangen. Wanneer je de ouders van de pup, met name de mama, niet te zien krijgt is dat vaak al een teken. Daarnaast moeten pups minimaal zeven weken oud zijn, maar het liefst tien weken. Vertrouw je het kortom niet, kijk dan vooral verder!

Lees ook:  Wat eten we in de toekomst? Het nieuwe ARTIS-Groote Museum geeft een nieuwe blik op onze plek in de wereld

Wil je bijvoorbeeld een Ridgeback aanschaffen dan kan je terecht bij verschillende kooppunten. Deze harmonische en atletische gebouwde, sterk gespierde hond is een geliefde hond om te hebben. Maar het is ook een ras dat je zorgvuldig dient aan te schaffen. Check de stamboom, maar ook de prijs. Heb je het idee dat ze te goedkoop worden aangeboden, dan is het slim om toch verder te kijken. Een betrouwbare plek voor Ridgeback pups kan je hier vinden.

Ok, je hebt een pup in huis… wat nu?

Als je de stap hebt gemaakt om je pup te kopen dan is het van belang om de inventaris op orde te maken. Denk aan voer, speeltjes, een bench, kussen en voor het begin plasmatjes (ivm de zindelijkheidstraining). Ook is het aanmelden bij een puppycursus een pioriteit én het op orde maken van alle inentingen. Daarnaast moet je jouw pup aanmelden met haar/zijn chip, zodat de hond kan worden teruggevonden mocht deze kwijt raken.

Belangrijkste van dit alles is, is dat je je niet moet verkijken op de hoeveelheid tijd en ook geld een hond gaat kosten. Heb je dat allemaal goed op orde voor jezelf, dan geeft een pup in huis halen alleen maar ontzettend veel vreugde!

Foto header via iStock, credits: CyberKristiyan

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy