Thuis barista spelen met de nieuwe Barista Express Impress van Sage

by Redactie

Als je terug gaat kijken op de afgelopen tien, twintig jaar, dan zijn we ontzettend ‘verwend’ geraakt wat betreft koffie. Specialty koffie’s zijn hartstikke normaal en dankzij mooie, goede apparaten kunnen we voortaan ook thuis aan de slag als heuse barista. En dat geldt helemaal voor de net geïntroduceerde Barista Express Impress van Sage. Een next level machine die we als één van de eersten mochten testten.

Thuis barista spelen met de nieuwe Barista Express Impress van Sage

Impress puck sytem

Om dit ‘next level’ idee in het kort te schetsen; de Barista Express Impress biedt een oplossing voor de twee grootste uitdagingen waar mensen die zelf maken mee worstelen. Namelijk hoe een perfecte en constante dosering te krijgen en hoe de rommel binnen de perken te houden. In de machine zit namelijk een ‘Impress puck system’, wat een slim doseersysteem is dat iedere dosering versgemalen bonen die in het filterbakje terechtkomt berekend aan de hand van je laatste maling en bonentype. Op deze manier komt de smaak van de bonen nog beter tot zijn recht.

Coffee machine

Minder verspilling

Je kan de dosering natuurlijk wel ook nog steeds handmatig veranderen, als je dat wil. Omdat de koffie exact in het midden van het filterbakje terecht komt, wordt de koffie tijdens het aandrukken gelijkmatig verdeeld. Wat weer goed is voor de extractie (de doorlooptijd van de koffie). Dat aandrukken wordt overigens gedaan met een speciale tamper-hendel aan de zijkant van het apparaat. Het strijkt het oppervlak van de koffie glad en verwijdert overtollige koffie, wat zorgt voor minder troep en verspilling.

En belangrijk met behulp van het heetwaterpijpje kan je superzachte melk opschuimen voor je cappuccino’s, latte’s en wat al niet meer. Wel is de machine een investering, voor € 829,90 is ie vanaf nu te koop, maar dan heb je zeker wat in huis. Want ook de looks zijn erg fijn. Het roestvrije stalen uiterlijk (je kan echter ook kiezen voor een volledig zwarte versie) is een fijne toevoeging op je aanrecht. Kom maar door met die latte art!

Lees ook:  Met deze slimme tips eet je iedere dag voldoende groente en fruit

Thuis barista spelen met de nieuwe Barista Express Impress van Sage

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy