Simpele gerechten met sterke smaken: brasserie Carstens is weer open, en hóé

by Emma

Op 8 september was het zover: de deuren van de vernieuwde brasserie Carstens (hartje Amsterdam, tegenover het Centraal Station) gingen weer open. Mede dankzij chef-kok Jeroen Bruinsma, die eerder werkte met de beste sterrenchefs van Nederland, draait het nieuwe concept om duurzaam en lokaal eten. En al staan er veelal bekende ingrediënten op het menu, bij Carstens durven ze er zó mee te experimenteren dat je wordt verrast door nieuwe smaken. Wij mochten aanschuiven.

Reis door eigen land

De meest duurzame en seizoensgebonden Nederlandse ingrediënten worden getransformeerd tot kunstwerken. Al betekent dat niet dat er onnodig ingewikkeld gedoe aan te pas komt. Keep it simple, het is een verfrissend concept in de culinaire wereld. Hun uitgangspunt is dat de natuur het grotendeel van het werk al voor ons doet, waardoor de koks focussen op het gebruiken van alleen de allerbeste en meest verse producten. Het resultaat is een bescheiden menu, met sterke smaken.

Simpele gerechten met sterke smaken: brasserie Carstens is weer open, en hóé

Speciaal seizoensmenu

Tijdens de openingsavond betekende dat een speciaal driegangenmenu vol seizoensgebonden producten. Als voorgerecht kregen we een ‘Tongnato’ voorgeschoteld die bijna wegsmolt in je mond – een Hollandse twist van de Italiaanse vitello tonnato. Bestaande uit rundertong, spekbokking en kapperappeltjes. Hierna volgde een tussengerecht van chermoula makreel met boekweit, lavas en een spitskool die de lichte smaken tot een fijne balans bracht. Voor het hoofdgerecht kregen we lam rendang, wat een prettige verrassing was. Alle smaken complementeerden elkaar nauwkeurig, zodat niets overheerste. Tot slot het toetje, en een persoonlijke favoriet: een chocoladetaartje met citroenijs. Het was de perfecte, frisse afsluiter na een aandachtig samengesteld menu met diverse gerechten.

Lees ook:  Het Kleinste (Thee)Huis van Amsterdam

Gerechten brasserie

Sfeer en inrichting

Dat elk bord vervolgens ook nog prachtig was opgediend, mag ook gezegd worden. Het interieur van Carstens is smaakvol, met veel gouden en zwarte elementen. Waardoor de eetervaring toch nog op net een niveautje hoger wordt getild. En omdat het menu blijft wisselen, zijn wij meer dan nieuwsgierig om nog eens langs te gaan. En te proeven wat ze nog meer voor ons in petto hebben.

Adres: Brasserie Carstens, Hasselaerssteeg 1, 1012 LG Amsterdam

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy