Review: met deze pop up tent van Quechua is kamperen ook voor de beginner leuk – en hartstikke comfortabel

by Redactie

Slapen onder de sterren met de stilte van de natuur om je heen: kamperen is een heerlijk avontuur waar je het leven van de drukke stad even achter je kan laten. Dat maakt het voor velen een ideale manier om op vakantie te gaan in de zomer. Maar net zo goed is een weekendje natuur prima te doen met een tentje erbij. Toch vinden beginners dit vaak wat intimiderend. Want ja, je moet wel handig genoeg zijn om je eigen kamp op te zetten – en het liefst een beetje comfortabel ook. Voor de amateur kampeerder is een pop up tent daarom een goede instapper voor de buitenbelevenis. Wij probeerden de Quechua XL voor 3 personen uit, en dat beviel goed.

Pop up tent

Travel light

Handig om te weten bij het zoeken van de juiste tent: je kiest er eigenlijk altijd een voor één persoon méér dan nodig is. Dus ga je met z’n tweeën op reis, dan is een driepersoonstent perfect. Je moet het maar zo zien: je moet ook je spullen nog ergens kwijt. Met deze vuistregel in het achterhoofd was de pop up tent XL van Quechua voor 3 dus extra handig. Hoe fijn het ook is om licht te reizen, zeker bij het kamperen is het geen slecht idee om iets beter voorbereid te zijn. Gelukkig was er in deze tent ruimte genoeg voor alles wat we nodig hadden.

Zelfs met twee linkerhanden lukt het opzetten

En het opzetten? De tent stond, zoals beloofd, daadwerkelijk in enkele minuten op het veld. Het enige wat we hoefden te doen was de haringen in de grond te slaan zodat de tent stevig stond – en klaar is kees! Zelfs met twee linkerhanden lukt het je. Wat opviel toen de tent eenmaal stond, was de vele opbergvakken aan de binnenkant. Dit was een handige opbergplaats voor de artikelen waar je midden in de nacht niet naar wil hoeven graaien in het duister (denk aan zaklamp en toiletpapier).

Lees ook:  In 80 dagen fietsend de wereld rond

Review: met deze pop up tent van Quechua is kamperen ook voor de beginner leuk – en hartstikke comfortabel

Goed, de tent is dus behoorlijk ruim en makkelijk klaar te zetten. Maar was het ook prettig? Jazeker. Zeker met een zelfopblazend matje erbij was het verblijf hartstikke comfortabel. Ook dit is weer een echte aanrader voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met kamperen, of het gewoon lekker makkelijk willen houden. Het dikke slaapmatje van ongeveer 65 cm was precies goed – van de grond onder ons hebben wij niks gevoeld.

Al met al dus een enorm succes! De pop up tent van Quechua is een musthave voor elke liefhebber van de buitenlucht die simpel en gauw van alle gemakken voorzien wil zijn.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy