Review: De Kia Ceed SW biedt de sportieve bestuurder alles wat hij wil

by Redactie

Met de Kia Ceed SW heb je een strakke en dynamische sportauto die niet alleen een superstrakke rijervaring biedt, maar ook genoeg comfort geeft voor de langere – en avontuurlijke – rit.

Aandrijflijnen

De Kia Ceed Sportswagon biedt een superstrakke rij-ervaring en heeft een behoorlijk krachtige 141pk motor.  En ook de Dual-clutch 6-versnellingsbak maakt de auto goed bedeeld. De automaat met dubbele koppeling, de DCT-bak, is ook een trapje naar autonoom rijden. Dat betekent dat de Kia Ceed SW automatisch kan rijden in de file, mede mogelijk gemaakt door de adaptive cruise control. Maar daarover later meer.

Review: De Kia Ceed SW biedt de sportieve bestuurder alles wat hij wil

Design

Het design van de Kia Ceed SW straalt kracht uit. Dit zie je aan de nieuwe dichte grille en de opvallende voorbumper met wat ook wel een tiger nose wordt genoemd aan de voorkant. Dit geeft niet alleen ruimte, maar creëert ook een sportieve touch. Dat het een echte sport wagon is, dat zie direct. De kleur Blue Flame maakt het extra vlammend op de weg. En met 625 liter ruimte, mét alle zitplaatsen in tact, is de auto ook perfect voor een langere rit waarbij genoeg sportuitrusting mee moet. In het vierkante bagageruim, inclusief de extra praktische vondsten (zoals opbergvakken en optionele accessoires zoals bagagehouders en de elektrische achterklep), passen genoeg benodigdheden zonder aan het comfort af te hoeven doen.

Blauw op blauw…

Happy driver ;-)

Connectiviteit

Handig zijn ook de Kia Connect On-Board diensten – zeker voor langere, avontuurlijke reizen waar het prettig is om verbonden te zijn met de wereld om je heen (zelfs als je deze nog niet kent). Het systeem biedt namelijk actuele en gedetailleerde informatie over je omgeving die continu up-to-date worden gehouden. Dit merk je aan live verkeersupdates, maar ook aan functies zoals de spraakherkenning, waardoor je met je stem je Kia kan vertellen waar je heen moet of wat voor plek je zoekt. Al deze informatie is zichtbaar op een 10,25-inch kleuren high-definition LCD touchscreen. Een hele mond vol, maar dat betekent eigenlijk gewoon: een lekker groot scherm met een handig instrumentenpaneel.

On the road, plek genoeg!

Perfecte roadtrip auto, zoals hier in de mooie omgeving van de Rijp (Noord-Holland).

Review: De Kia Ceed SW biedt de sportieve bestuurder alles wat hij wil

Bijkomend pluspunt (en om er nog eens de nadruk op te leggen): de kleur van onze test auto, Blue Flame. De diepblauwe kleur maakt indruk in de straat op de weg. En ook bij de kids, die maar wat graag in deze Ceed sprongen voor wat mooie roadtrip-avonturen. Niet onbelangrijk, de fun samen tijdens het rijden!

Blauw, blauwer, blauwst…

Dog approved ;-)

Lees ook:  Review Seat Arona mini-SUV: compacte en verrassend complete auto

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy