Review Alfa Romeo Stelvio Veloce: alles wat je van een Alfa verwacht, en meer!

by Petrick de Koning

Vraag me niet waarom, maar ik vind Alfa Romeo een bijzonder automerk. De modellen zijn altijd net iets stoerder en eigenwijzer. En ik vind het getuigen van klasse dat het klassieke logo op de voorkant center stage krijgt. Ook als dat betekent dat de nummerplaat naar de linkerkant van de bumper moet verhuizen. De kans om op pad te gaan met de Alfa Romeo Stelvio Veloce greep ik dus met twee handen aan. Disclaimer, deze auto is een feest!

Als je deze SUV ziet staan, is hij op het eerste oog best indrukwekkend. Er staat een kloeke auto voor je die brute kracht uitstraalt, ook zonder dat je het motorgeluid hoort. Dit alles met een design dat puur en ingetogen Italiaans stijlgevoel uitstraalt. Eigenlijk klopt alles wel aan de Stelvio. Kijk alleen maar naar de Alfa-rode remklauw die subtiel zichtbaar is tussen de velgen. Het zijn deze details die Alfa Romeo Alfa Romeo maken.

Review Alfa Romeo Stelvio Veloce: alles wat je van een Alfa verwacht, en meer!

Intimiderende cockpit

Binnen is de cockpit best intimiderend. In eerste instantie stap je een wereld in met een overdaad aan klokken en knoppen. Wel allemaal verwerkt in prachtig zwart leer met mooie metallic details. Ook hier zie en ervaar je dat de designers echt over alles nagedacht hebben. De veelheid aan knoppen went gelukkig heel snel. Zeker als je beseft waarom je functies zowel vanaf het stuur als via knoppen op de middenconsole kunt aansturen. Het is wel zo fijn dat je mede-passagier ook de navigatie of het volume van de radio kan bedienen. En dan heb ook nog een overzichtelijk touchscreen tot je beschikking.

Lees ook:  Op roadtrip én camper-avontuur met de Dacia Jogger InNature sleep pack

Review Alfa Romeo Stelvio Veloce: alles wat je van een Alfa verwacht, en meer!

Het comfort in de auto is ronduit subliem. De sportstoelen doen niet onder voor fauteuils. Zeker voor langere mensen (190+) is het bijvoorbeeld super dat je ook de lengte van het zitvlak kunt instellen. Op die manier zit je als een vorst als je de startknop indrukt. Want dan begint de Alfa beleving pas echt. De 2.0 liter motor van de Alfa Romeo Stelvio Veloce levert zo’n 280 pk en dat hoor je. Belangrijker nog is dat je het voelt . Als je het gaspedaal indrukt, ervaar je de power onder je kont heel direct.

Avontuurlijk rijden

De automatische bak met 8 versnellingen brengt je soepel op gang. En als je wilt, kun je met de flippers links en rechts van het compacte stuur zelf op- en afschakelen. De auto heeft drie rijstanden, waarvan Dynamic de meest avontuurlijke is. De complete reeks rij-assistentiesystemen – van lane assist en traffic jam assist tot traffic sign recognition en Intelligent speed control – zorgen voor optimale ontspanning als je onderweg bent. Zo stap je relaxed in en kom je geheid relaxed aan.

Voor de deur

Een groot feest

Zoals ik in het begin van deze review al verklapte, is het echt een feest om in de Alfa Romeo Stelvio Veloce te rijden. Je stapt met plezier in deze toffe auto en rijdt er met nog meer plezier in weg. Je ritten kunnen simpelweg niet lang genoeg duren.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy