Podcasts… we love them! 4 x Podcasts te beluisteren via Podimo (part #2)

by Redactie

We love podcasts! En hoe leuk, sinds een tijdje is Podimo in de lucht, een nieuwe podcaststreamingdienst in Nederland. Met de app van Podimo heb je toegang tot heel veel podcasts van over de hele wereld via de Open RSS. De app is gratis te downloaden, zonder login. Als je abonnee bent krijg je toegang tot 690 eigen producties en 566 partners op globaal niveau. Meest belangrijk: de inkomsten van jouw lidmaatschap worden direct gedeeld met de makers van de content waar jij naar luistert. In dit artikel delen wij (deel #2) van de must listen podcasts op Podimo van dit moment:

Oorlog in het Paradijs

Bij Bali denken de meeste mensen aan paradijselijke stranden, uitgestrekte rijstterassen en de mooiste tempels. Maar in 1946 vond hier een bloederige strijd plaats tussen het Nederlandse leger en Indonesische onafhankelijkheidsstrijders. In de podcast Oorlog in het Paradijs nemen podcastmaker Arco Gnocchi en historica Anne-Lot Hoek je mee naar deze strijd aan de hand van vier hoofdpersonages.

Morning Aftertalk

In deze podcast gaat de Nederlandse actrice, Gaby Blaaser, bekend van onder andere Spangas, GTST en The Bachelorette, elke aflevering in gesprek met bekendheden uit de wereld van reality TV. Te gast zijn onder meer Jaimie Vaes, Rijk Hofman, Tony Junior, Bilal Wahib en Marieke Elsinga. De eerste gast is winnaar Joey van de Bachelorette. Wat best een spannende aflevering is, gezien zij elkaar slechts 1 keer hebben gesproken sinds hij de laatste roos van Gaby kreeg…..

Marc-Marie & Aaf vinden nog eens iets

Grote kans dat je de podcast Marc-Marie & Aaf vinden iets als kent. Maar er is meer… Ze vonden dus al wat, en nu vinden ze nog wat meer! Marc-Marie & Aaf laten in deze podcast hun eigen week voor wat het is en putten uit het verleden.

Lees ook:  Waarom is roulette zo spannend voor veel mensen?

Hartzeer

Jaimie Vaes kreeg te maken met huiselijk geweld in haar relatie. En heel Nederland keek mee. En had ook nog eens een mening. Maar… er waren ook veel vragen. Daarom is er nu Hartzeer de podcast. Daarin gaat Jaimie in op de vraag hoe het zover kwam en hoe ze dit verwerkt, maar ook gaat ze in gesprek met (on)bekende vrouwen die slachtoffer werden van geweld in een afhankelijkheidsrelatie.

Eerdere luister-tips zijn te vinden op deze pagina.

Foto header via iStock, credits: Dima Berlin

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy