Kast opgeruimd? Zo verkoop je de kleding die je niet meer draagt gemakkelijk door

by Emma

Tweedehands en vintage kleding wordt steeds populairder. En dat geldt zowel voor het kopen als het verkopen ervan. Gek is dat niet – het is zuinig voor het milieu én je portemonnee. Los daarvan is een mooi meegenomen extraatje dat je sneller items vindt die toch wat unieker zijn in plaats van continu meegaan met alle (micro-)trends van fast fashion. Zelf je kledingkast opgeruimd maar geen idee hoe je er vanaf komt? Met deze tips verdien je gemakkelijk wat terug.

Online tweedehands modewebshops

Natuurlijk kan je wachten tot het Koningsdag is of het moment is aangebroken om met een kraampje bij je lokale markt te gaan staan. Maar veel makkelijker nog is gebruik maken van online tweedehands modewebshops. Denk hierbij aan Vinted, DePop en The Next Closet. En als je voornamelijk designer kleding weg wil doen, dan zijn daar gelukkig ook webshops voor, zoals Designer Vintage. Maak een account en je kan beginnen.

Alles draait om presentatie

Hoe maak je jouw kleding online aantrekkelijk voor potentiële kopers? De presentatie is enorm belangrijk. Denk daarbij aan voor de hand liggende zaken zoals het wassen, stomen en strijken van je kleding. Maar ook details zijn belangrijk. Zo doet een leuke setting wonderen. Een kaarsje en huiskamerplant op de achtergrond en een goed belichte foto doen je kleding direct opvallen. Wie nog meer moeite wil doen schrijft er ook een leuke beschrijving bij, met bijvoorbeeld wat styling tips. Over het algemeen geldt: hoe persoonlijker, hoe beter.

Duidelijke informatie

Bespaar jezelf flink wat tijd en geef direct alle info die een eventuele koper nodig heeft. Denk hierbij aan alle afmetingen en een foto waarop je de kleding draagt. Mocht je toch vragen krijgen, dan helpt het om snel te reageren. Veel apps en webshops maken namelijk gebruik van een beoordelingssysteem. En elke positieve rating helpt jou én je toekomstige klanten.

Lees ook:  Dé sneakers van 2019 op een rijtje gezet

Foto header via iStock, credits: ViewApart

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy