Gedronken: Tenzing Natural Enery, de 100% plantaardige energy boost

Gedronken: Tenzing Natural Energy, de 100% plantaardige energy boost

Als ik eerlijk ben, zijn energiedrankjes niet echt mijn ding. Misschien is het een generatiedingetje. Ik heb het idee dat deze cafeïne- en suikerbommen niet goed voor je kunnen zijn. Ik heb zeker een paar keer een slok genomen, maar moest vooral aan vloeibare Bubbelicious kauwgom denken. Voor de jongeren: mierzoet spul bomvol kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Geen heel positief beeld dus. Tot ik Tenzing Natural Energy probeerde. Het kan ook anders.

Bergbeklimmers zullen in de naam van dit drankje een beroemde sherpa herkennen. Tenzing Norgay bedwong met Sir Edmund Hillary als eerste de Mount Everest in de jaren ’50. De Nederlandse bergliefhebber Huib van Bockel maakte via de nazaten van Tenzing kennis met de natuurlijke elixer die zij tijdens expedities dronken als energy boost. Dit inspireerde Van Bockel om zijn eigen energiedrank te ontwikkelen op basis van plantaardige ingrediënten.

Frisse smaak met een bite

Na een tijdje experimenteren, ontstond de formule van de huidige Tenzing smaken. In plaats van kunstmatige smaken en suikers, bestaat de energiedrank uit natuurproducten zoals groene koffie, groene thee, acerola en himalayazout. Deze ingrediënten geven de karakteristieke frisse smaak met een duidelijke bite. En, niet onbelangrijk, dit alles met 60 procent minder suiker.

Een natuurlijk alternatief

Tenzing is oorspronkelijk in Engeland geïntroduceerd en heeft daar de afgelopen jaren een plek in het schap van grote retailers veroverd. Het is gelukt om de markt op te schudden met een natuurlijk alternatief voor de bekende energiedranken. Sinds kort vind je Tenzing ook in Nederlandse supermarkten, in sportscholen en op sportclubs. De namen van smaken zoals Original, Raspberry & Yuzu, Pineapple & Passionfruit and Blackberry & Acai onderstrepen dat er ook hier voor iedereen een passende smaak is.

Lees ook:  Het stamppot seizoen is geopend; fun facts én een heuse stamppotwagen!

Liefde voor de natuur

Als natuurliefhebber wil Van Bockel met zijn bedrijf minimale impact op onze leefwereld maken en dus CO2-neutraal opereren. Uit liefde voor de natuur geeft het bedrijf de energie die het aan de natuur onttrekt ook weer terug. Een deel van de opbrengsten stroomt direct naar milieuprojecten. En daarbij komt ook de passie voor bergbeklimmen om de hoek kijken. Tenzing steunt bijvoorbeeld het project Clean up basecamp dat afval op de Mount Everest opruimt.

Conclusie:

Eerlijk gezegd, zal ik geen regelmatige Tenzing drinker worden. Heel eenvoudig omdat energiedrankjes niet in mijn systeem zitten. Toch is het heel goed te weten dat er ook een 100% natuurlijk alternatief is als ik einde dag of tijdens een lange duurtraining toch een oppepper nodig heb.

0 comments on “Gedronken: Tenzing Natural Energy, de 100% plantaardige energy boost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *