Adidas en Daily Paper brengen de nieuwe Ajax pre-match-collectie uit

Adidas en Daily Paper brengen de nieuwe Ajax pre-match-collectie uit

Voor wie de euforische zege van 4-0 op Glasgow Rangers heeft gezien bij de Champions League, heeft het moderne spel van Ajax nog vers in het geheugen. Maar niet alleen hun spel is modern. Het team krijgt namelijk letterlijk een nieuw jasje. En dan wel een gemaakt door modemerk Daily Paper in samenwerking met Adidas. De ‘pre-match’-collectie voor de landskampioen voor het seizoen 2022/2023 valt dan ook zeker op.

De collectie is een opvolger van de eerdere samenwerking tussen de merken. Die in augustus het gouden tenue van Ajax voor het seizoen 2022/2023 presenteerden. Het was een eerbetoon aan de straatvoetbalcultuur van Amsterdam, inclusief alle voetbalpleintjes.

Locally celebrated, recognized worldwide

De nieuwe pre-match-collectie is gekenmerkt door een ander kleurenpallet. En wel een geïnspireerd op Oost-Afrikaans kralenwerk met de karakteristieke Pan-Afrikaanse kleuren rood, zwart en groen. Deze kleuren zijn belangrijk in veel verschillende culturen, dus dat ze in dit tenue terugkomen is niet gek. Want Amsterdam is een multiculturele stad met een diverse bevolking en staat wereldwijd ook zo bekend. Zoals ze in hun bijbehorende promo video dat Ajax op Twitter lanceerde zeggen: ‘Locally celebrated, recognized worldwide.’ Daar staat het opvallende ontwerp dan ook symbool voor. En voor wie heeft opgelet: de drie kleuren kwamen óók al terug in het gouden derde tenue van de club.

In de collectie vinden we een warming-up shirt voor zowel mannen als vrouwen. Een warming-up trui, een presentatiejack, trainingsjack, trainingsbroek én hoodie. De collectie weerspiegelt de roots van het merk Daily Paper en de mensen uit Amsterdam (of ze er nou geboren en getogen zijn, of later naartoe zijn verhuisd).

Lees ook:  Comfort én stijl: de ultieme zomerse outfit in 3 stappen

Vanaf oktober zijn alle items beschikbaar via retailers Ajax, Adidas, Daily Paper en anderen, al kunnen fans de collectie nu al bestellen via de pre-order.

Foto header via website Daily Paper.

0 comments on “Adidas en Daily Paper brengen de nieuwe Ajax pre-match-collectie uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *