Podcasts… we love them! 4 x Podcasts te beluisteren via Podimo

by Redactie

We love podcasts! En hoe leuk, sinds een tijdje is Podimo in de lucht, een nieuwe podcaststreamingdienst in Nederland. Met de app van Podimo heb je toegang tot heel veel podcasts van over de hele wereld via de Open RSS. De app is gratis te downloaden, zonder login. Als je abonnee bent krijg je toegang tot 600+ volledig nieuwe shows die nergens anders te vinden zijn. Meest belangrijk: de inkomsten van jouw lidmaatschap worden direct gedeeld met de makers van de content waar jij naar luistert.

In dit artikel delen wij de must listen podcast op Podimo van dit moment:

Moordcast

In de podcast Moordcast neemt Dionne Slagter je mee in verschillende mysterieuze moordzaken. Samen met haar broer Henrik als sidekick duiken zij in allerlei waargebeurde misdaad verhalen. Gruwelen en griezelen dus!

Traanjagers

Wist jij dat vanaf de oorlog tot 1964 Nederland de walvisvloot nog fanatiek de zee opstuurde en walvisvaarders tienduizenden walvissen tot traan verwerkten? In deze podcastserie nemen historica Anne-Goaitske Breteler en actrice Anna Drijver je mee op de avontuurlijke maar ook gevaarlijke expedities van toen. Van Friesland naar Curaçao, Zuid-Afrika en Zuidpool. Wat ze ook willen weten van de laatst levende getuigen is wat het betekent om te worden onderworpen aan publieke opinie die 180 graden draait. Hoe je dus van ‘held’ naar ‘moordenaar’ en ‘walvisslachter’ wordt betiteld.

Weer een dag Extra

Eén van de bekendste podcasts van Nederland: Weer een dag. Maar elke doordeweekse dag bellen blijkt niet genoeg. In Weer een dag EXTRA zoeken Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman elkaar opnieuw op om door te gaan waar ze vrijdag zijn opgehouden. In 24 minuten, wat weer wordt bijgehouden met een kookwekker, word je grondig bijgepraat over alles.

Lees ook:  Van nostalgische klassiekers tot gruwelijke sprookjes: kijk deze kerstfilms voor het ultieme kerstgevoel

De beste smaak van Nederland

Wil je lachen en handige food tips horen tegelijkertijd? Dan is deze podcast een dikke aanrader. De vriendschap van Jan Versteegh en Rámon Verkoeijen gaat namelijk door de maag. Als ze niet eten, dan praten (én lachen) ze erover. Samen gaan ze op zoek naar de beste smaak van Nederland.

Illustratie header via iStock, credits: everything bagel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy