Met deze aanpassingen geniet je het hele jaar door van je tuin

by Emma

Er is niets zo fijn als zomers in alle rust van je eigen tuin genieten. Met het zonnetje, fijne temperaturen en een blauwe lucht is dat ook goed te doen. Maar het liefst wil je het héle jaar door van je tuin gebruik kunnen maken, ongeacht regen, sneeuw of kou. Gelukkig is daar niet veel voor nodig. Met deze simpele aanpassingen krijg je dat zo voor elkaar.

Een lichte kas

Wie wat meer ruimte over heeft, doet er goed aan om een kas neer te zetten. De voordelen? Het is er altijd warm en droog, waardoor je er in elk seizoen kan zitten. Bovendien krijg je veel licht binnen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je planten daar goed kunnen groeien, maar geeft jou ook het gevoel gewoon buiten te zitten. Zet er wat tuinmeubilair in en je hebt direct een nieuwe plek voor spelletjesavonden, de ochtendkoffie met de krant of diners met vrienden en familie. En de ruimte rondom de kas? Daar leg je natuurlijk een mooie grasweide aan. Gazonmest bestellen is dan wel een aanrader, zodat je gras er mooi bij komt te liggen!

Plaats een tuin overkapping

Is een kas te veel werk, maar wil je wel dat buitengevoel creëren, het hele jaar door? Dan kan je een overkapping kopen. Het handige is dat je een overkapping vaak zelf in elkaar kan zetten, zonder al te veel gedoe. Bedenk eerst wel waar je ’m wil hebben. Zo kan je voor een moderne optie kiezen die je aan je huis plaatst, of juist een overkapping bij een intiem plekje in je tuin.

Lees ook:  De slaapkamerkleur van 2018

Vuurkorf en heaters

Als de kou het grootste probleem is, dan heb je met een vuurkorf al gauw wat extra warmte. Dit is voornamelijk een goede tip voor de kleinere tuin, waar geen ruimte is voor een nieuw bouwproject (en een andere plus: het is een vriendelijke optie voor de portemonnee). En leuk voor de kids: die zullen geen nee zeggen tegen een avondje marshmallows boven het vuur. Vind je vuur te risicovol? Dan is een heater een prima alternatief.

Een grote veranda

Voor wie een groter plan voor ogen heeft, is een veranda een goed idee. Het is de optie met verreweg de hoogste kosten en het bouwen ervan neemt flink wat tijd in beslag, toch zijn er bepaalde voordelen. De grootste? Je kan de veranda bouwen zoals jij dat wil. Met of zonder zonwering, open of dicht, schuifdeuren of een bepaald soort glas: je hebt volledige creatieve vrijheid.

Foto header via iStock, credits: RossHelen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy