Deze solar powered sneakers reageren op zonlicht! (+ winactie)

Deze solar powered sneakers reageren op zonlicht! (+ winactie)

Een sneaker die reageert op zonlicht? Je leest het goed. Het Brunel Solar Team lanceert vandaag in samenwerking met sportswear merk Robey een wel heel bijzondere limited edition sneaker. Net als de zonneauto van het Delftse studententeam waarmee zij dit jaar meedoen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, reageert de sneaker op zonlicht. Oftewel: de witte schoen licht op in de kleuren van Nuna 11s (de zonneauto van het Brunel Solar Team) als de schoen in aanraking komt met zonlicht. Het design op de schoen is gemaakt en handbeschilderd door CustomKicksNL op schoenen van het merk Robey.

Photochromic paint

De truc van de schoen zit hem in het gebruik van photochromic paint. De speciale verf verandert van kleur als deze in aanraking komt met zonlicht. Dat vormt een mooie link met Nuna 11s die rijdt op zonne-energie. Want niet alleen het innovatieve zonnepaneel steelt dit jaar de show, ook de wrap van Nuna 11s is bijzonder. Voor het eerst is namelijk gekozen voor een matte afwerking die geleidelijk verandert van kleur, geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse zonsondergang. Dat bracht CustomKicksNL op het idee voor het het design van de schoen. In de schoen komen de kleuren van Nuna 11s op dezelfde vlammende manier naar voren. Alleen zijn deze kleuren alleen zichtbaar als de zon schijnt.

Sasol Solar Challenge

Maar dan heb je dus wel (genoeg) zon nodig! No better place dan Zuid-Afrika in dat geval toch? Een team van elf studenten zal daar op 9 september op de Solar Powered Sneakers aan de start van de Sasol Solar Challenge verschijnen. De Sasol Solar Challenge is een tweejaarlijkse zonnerace van Johannesburg naar Kaapstad. Dit jaar gaan zestien teams van over de hele wereld de strijd aan om deze achtdaagse race te rijden zonder één druppel brandstof te gebruiken. De Sasol Solar Challenge is extra bijzondere vanwege de wisselende weersomstandigheden en een hoogteverschil van bijna 2.000 meter. Voor de gloednieuwe technologie in de zonneauto’s vormt dat de ultieme test.

Lees ook:  Bijzondere, hippe festivaltasjes gespot!

De race volgen? Dat kan via de race pagina op de website van het solar team. Ook zal via de Instagram pagina van het team het publiek op de hoogte gehouden worden. Hier zal het team elke dag om 17:15 uur live gaan na de finish.

Hebbon!

Enne, zie jij jezelf wel lopen op dit toffe, zonnige schoeisel? Vanaf vandaag zijn de sneakers in zeer beperkte oplage te pre-orderen via de webshop van Robey. Elk paar sneakers wordt met de hand beschilderd door CustomkicksNL. De opbrengst van de schoen gaat voor 100% naar Mafsa, een organisatie die zich inzet om health centers waar vrouwen kunnen bevallen te voorzien van zonne-energie. En extra mooi… wij mogen 1 paar weggeven! Ga voor deze mooie winactie snel naar onze Instagram pagina….

0 comments on “Deze solar powered sneakers reageren op zonlicht! (+ winactie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *