Deze 3 tools mogen niet aan jouw survival uitrusting ontbreken

Deze 3 tools mogen niet aan jouw survival uitrusting ontbreken

Een survivaltocht maak je door te overleven met zo min mogelijk hulpmiddelen. Je bent aangewezen op jezelf, jouw kennis van de natuur en je omgeving. Ervaren survival experts weten vaak met ongelofelijk veel moeite te overleven met minimale hulpmiddelen, dit is niet voor iedereen weggelegd. Ben je nog niet heel ervaren of vindt je het leuk om in het wild te kamperen met een minimale hoeveelheid uitrusting? Lees dan vooral verder. Deze spullen mogen in ieder geval niet aan jouw survival uitrusting ontbreken. Laat ons je vertellen waarom.

1. Zakmes

Misschien erg voor de hand liggend maar een goed mes mag niet ontbreken aan jouw survival uitrusting. Een mes is een onmisbaar hulpmiddel. Zo kun je een mes gebruiken om aan een tak vast te maken zodat deze als speer kan dienen, zodat je met je mes kunt vissen of ander wild proberen te vangen. Ook kun je jezelf makkelijker verdedigen tegen roofdieren. Wil je jouw mes niet uit handen geven door hem aan een stok vast te maken? Slijp dan een stok tot een punt en gebruik deze als speer. Zoals gezegd kun je met een mes verschillende gereedschappen maken van hout of ander materiaal dat je in een survival situatie tegen kunt komen. Dit maakt het aanzienlijk makkelijker om een onderkomen te bouwen of eten te bemachtigen. Ook het verwerken van eten kun je goed doen met een mes, zo kun je een dier slachten en groenten of fruit snijden. Ga je een zakmes kopen? Zorg er dan voor dat het zakmes van kwaliteitsmateriaal is gemaakt, dat de staalsoort niet te hard is zodat je het makkelijk kunt slijpen wanneer dit nodig is en dat het mes zelf niet te groot (en niet te klein) is. Een afmeting van tussen de 20 en 30 cm in uitgevouwen toestand is meer dan voldoende.

Lees ook:  Top 10 Griekse lekkernijen die je geproefd moet hebben als je op Lesbos bent

2. Zaklamp

Wie wel eens in de natuur heeft gekampeerd weet dat het ontzettend donker kan worden, veel donkerder dan we s’avonds in een stad of dorp gewend zijn. In een survival situatie is het in de avond zonder licht vrijwel onmogelijk om nog werkzaamheden te verrichten. Je kunt je eten niet meer bereiden, een onderdak bouwen of de weg niet goed meer vinden zonder gevaar te lopen op een ongeluk. Bovendien kun je een zaklamp gebruiken om wilde dieren weg te jagen. Wij vinden een zaklamp dan ook een essentieel onderdeel van iedere survival uitrusting. Maak je ook niet druk om de levensduur van een zaklamp. Neem altijd een extra paar batterijen mee en gebruik hem alleen in noodgevallen. De meeste moderne zaklampen gaan op een lage stand meer dan 40 branduren mee. Dit zou meer dan voldoende moeten zijn voor de periode die je in de wildernis verkeerd. Neem een zaklamp die via USB opgeladen kan worden. Zo kun je een powerbank meenemen voor je zaklamp zodat je nog meer branduren hebt.

3. Bijl

Veel survival experts zeggen dat een bijl in sommige gevallen nog beter van pas komt dan een mes in een survival situatie (beiden bij je hebben is natuurlijk ideaal). Het is logisch dat je met een bijl grote stukken hout kunt hakken, daar is het stuk gereedschap immers voor gemaakt. Ook met een mes kun je hout hakken, maar dit is een stuk minder makkelijk. Omdat je in een survival situatie zoveel mogelijk energie wilt besparen probeer je een stuk gereedschap te gebruiken dat dit mogelijk maakt. Naast hakken kun je met een bijl ook hameren en snijden. Vooral het hameren kan goed van pas komen wanneer je stokken in de grond wilt slaan tijdens het bouwen van een onderkomen of als je een spit wilt bouwen boven een vuur. Een goede scherpe bijl maakt het bewerken van hout makkelijk en snel, dit bespaard kostbare tijd in een survival situatie. Wil je voor jou survivaltocht een bijl kopen? Let er dan op dat de bijl niet te zwaar is! Je moet hem tenslotte de hele tijd met je mee dragen waardoor je belangrijke energie verliest.

Lees ook:  Zo regel jij jouw droomvakantie – mét de camper

Foto header via iStock, credits: xmocb

0 comments on “Deze 3 tools mogen niet aan jouw survival uitrusting ontbreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *