5 x de leukste buitensporten voor thuisblijvers om het vakantiegevoel in huis te halen

5 x de leukste buitensporten voor thuisblijvers om het vakantiegevoel in huis te halen

Onderzoek wijst uit dat sporten in de buitenlucht tot de sporttrends van 2022 behoort. Niet heel raar, want buitensporten zorgt voor een flinke dosis vitamine D. En daarnaast ook een ontspannen gevoel en minder stress. Het blijkt zelfs dat bewegen in de natuur je creativiteit stimuleert. Heeft heel veel weg van het hebben van een vakantiegevoel, niet? Inmiddels zijn we al flink onderweg in de zomer. Misschien ben je al op vakantie geweest, heb je het nog voor de boeg óf blijf je lekker thuis. Om in te spelen op bovengenoemde sporttrend van 2022 én de thuisblijvers te ondersteunen tippen we samen met OneFit de vijf leukste buitensporten die het vakantiegevoel zoveel mogelijk versterken. En leuk…. we mogen ook nog een OneFit abonnement weggeven!

1. Suppen

SUP, ofwel stand-up-paddling, is de perfecte full-body work-out op het water. Suppen is zowel cardio- als krachttraining en de sessies zijn de perfecte gelegenheid om dichter bij de natuur te komen en te ontspannen. Terwijl je bezig bent met de ultieme combinatie van een workout en ontspannen doet het kabbelende water je denken aan de rustige zee van de baaitjes van Ibiza.

2. Klimmen

Klimmen alleen iets dat je in de prachtige Italiaanse bergen doet? In Utrecht kun je deze zomer gewoon in ons eigen land het avontuur opzoeken en klimmen op de grootste outdoor wanden van Midden-Nederland. Terwijl jij de top van de klimmuur hebt beklommen, doe je even je ogen dicht en waan je je in de Italiaanse bergen. Iemand behoefte aan adrenaline?

Lees ook:  Van ijsklimmen tot paragliden: ga buiten de piste om met deze alternatieve wintersporten

3. Padellen

Als er één snel groeiende sport is, dan is dat wel padel. De racketsport is over komen waaien uit Spanje waar het de tweede grootste sport is na voetbal. De mix van tennis en squash is laagdrempelig en makkelijk te leren. Ook ideaal als je nog nooit een racket in je handen hebt gehad.

4. Surfen

Altijd al willen leren surfen of de skills die je op vakantie hebt opgedaan naar een volgend level willen tillen? Ga dan naar de Scheveningse kust. Hier zit een duurzame surfschool en ontmoetingsplek voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust willen leven. Na een goeie surfsessie spoel je het zeewater eraf met verwarmd water en kun je sippen aan lekkere bowls en drankjes op het terras.

5. Ontspannen

Yep, ontspannen hoort er ook zeker bij! Geniet in de tuin van ontspannende lessen Yoga, BBB, Barre of Bootcamp, of geniet van een collageenbank-sessie of van het badhuis. Na een middagje ontspannen voel je je alsof je net terug bent van een retraite in het buitenland.

Enthousiast geworden? Ga dan snel naar onze Instagram pagina waar we een OneFit abonnement voor 3 maanden weg mogen geven!

Foto header buitensporten, credits Carole.inraw

0 comments on “5 x de leukste buitensporten voor thuisblijvers om het vakantiegevoel in huis te halen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *