3 x de beste woon bespaartips

by Redactie

In deze tijden dat alles zo ongeveer duurder wordt, zijn bespaartips altijd wel welkom. Van de boodschappen tot aan brandstof en elektriciteit, de prijzen liggen hoger dan uit. En dat voel je vanzelfsprekend door in je portemonnee. Door je leven anders in te richten (soms letterlijk, soms figuurlijk) kan je al heel veel geld besparen. En dat begint eigenlijk bij de manier waarop je woont. Drie bespaartips onder elkaar.

Plexiglas in plaats van glas

Hoewel het ook glas heet, is plexiglas niet van glas gemaakt, maar van kunststof. Het gebruik van plexiglas kan veel voordelen hebben. Een van die voordelen is dat het heel duurzaam is. Een plaat Plexiglas verkleurt en verweert niet. Waardoor de levensduur van dit type glas veel langer is. Zonder dat je sporen van verwering of verkleuring ziet. En niet onbelangrijk; de lichtdoorlaatbaarheid van plexiglas is heel hoog, waardoor het verschil met echt glas minimaal is. En misschien wel de allerbelangrijkst; plexiglas is een stuk goedkoper dan normaal glas. Wil je dus voor de lange termijn budgetproof bezig zijn, dan is het aanbrengen van plexiglas (bijvoorbeeld van PerlaPlast) in je huis helemaal niet zo’n slecht idee.

Energiezuinige apparaten

Een goed idee is om eens een rondje huishoudelijke apparaten in je huis te doen. Bekijk eens de energielabels. Hoe zuinig zijn ze? Misschien ben je al jaren een dief van je eigen portemonnee omdat je een koelkast hebt die geen gunstig energielabel heeft. Het energielabel dat het meest gunstig is voor je gebruik is A+++. Wellicht zijn sommige apparaten wel toe aan vervanging. Kan je gelijk in de winkel kijken welke het meest zuinig voor jullie huishouden is.

Lees ook:  ‘K-Beauty’ is overal: 5 lessen voor de Korean Skincare beginner

Begin bij jezelf

Hoewel er veel praktische tips te geven zijn, is één van de belangrijkste wel om je eigen verbruik eens onder de loep te leggen. Zet je alle apparaten altijd wel goed uit, of staan ze vaak onnodig lang op stand-by? En je opladers? Haal je ze uit het stopcontact wanneer je device is opgeladen, of laat je ze erin zitten? Ga je elke avond in bad? Of zet je een timer bij de douche? Stuk voor stuk aanpassingen in je leven, of stukjes bewustwording, die ervoor kunnen zorgen dat je leven een stuk zuiniger wordt. En hoe fijn als je dat ook in je energierekening terug ziet!

Foto header via iStock, credits: takasuu

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy