Wat is een ‘digital nomad’ en hoe word je er zelf een?

by Emma

Heb jij ook al beelden op sociale media voorbij zien komen van werknemers die met een laptop erbij genieten van een wit strand, ergens in de tropen? Het is voor velen een droom: een inkomen creëren terwijl je de grijze Nederlandse luchten vervangt voor een zonnig eiland, de top van een berg, of wie weet wel een langere doorreis. Dat is het leven van de digital nomad. Hoe word je er zelf een?

Wonen en werken waar je wilt

De digital nomad verdient geld door online te werken terwijl ze op verschillende locaties wonen. Eén specifieke werkplek hebben ze dus niet. In plaats daarvan trekken ze naar de plekken waar ze op dat moment zelf zin in hebben. Hun baan en carrière ligt op afstand, waardoor de digital nomad fulltime kan reizen zolang er maar een wifiverbinding is en ze de moderne technologie kunnen gebruiken die ze nodig hebben voor hun werk. Wonen en werken waar je maar wilt: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kies een stad met een digitale gemeenschap

Hoe leuk het alleen wonen, werken en reizen ook is, je haalt er echt je voordeel mee als je een stad uitkiest waar al een gemeenschap van digital nomads zit. Zo heb je namelijk al direct de steun die je nodig hebt. Bovendien betekent het ook dat er vaak genoeg voorzieningen zijn. Populaire steden zijn bijvoorbeeld Medellín in Colombia, Playa Del Carmen in Mexico en Canggu in Bali. Maar plekken zijn er genoeg. Doe dus vooral je onderzoek vóórdat je met je koffers op Schiphol staat.

Lees ook:  5 x voordelen van slaap yoga

Zorg dat je de juiste bankrekening hebt

Het kan zijn dat jouw bank extra kosten in rekening brengt zodra je met de kaart in het buitenland geld van je rekening af wilt halen. Net zo goed kunnen de geldautomaten er flink wat vanaf halen. Steeds maar weer een bepaald percentage moeten afstaan, dat loopt al gauw op. Kies daarom een bankrekening die zulke kosten vergoed, zoals Charles Schwab die onbeperkte wereldwijde kortingen biedt. En vergeet ook zeker niet de juiste creditcard mee te nemen! Tip: kies er een die bonuspunten biedt voor bijvoorbeeld reizen, zodat je er nog uit kan halen.

Check al je technologische vereisten

Als digital nomad zijn gadgets en toegang tot moderne technologieën essentieel voor je levensstijl. Denk er bijvoorbeeld aan dat je niet zo veel hebt aan een Europese telefoonprovider zodra je in Azië zit. Intercontinentaal roamen kost snel héél veel. Je bent in dat geval beter af met een prepaid simkaart, inclusief een data-abonnement op je internationale locatie. En zonder VPN (Virtual Private Network) kan je eigenlijk ook niet. Zo kan je gemakkelijker inloggen op alle websites van het thuisfront, die eventueel niet beschikbaar zijn op je nieuwe bestemming.

Foto header via iStock, credits: Oscar Gutierrez Zozulia

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy