Ouderschap 2.0: hoe slimme gadgets het leven van jonge ouders makkelijker kunnen maken (+ winactie!)

by Redactie

Een kind krijgen is natuurlijk iets geweldigs, maar het is zeker niet allemaal even makkelijk. Vaak hebben ouders het gevoel dat ze moeten multitasken en op verschillende plaatsen tegelijk moeten zijn. Maar hoe dan? Onderzoek van Ring toont aan dat 85% van de ouders weleens moeite om zijn of haar stress te beheersen. En grappig; de meesten denken dat slimme gadgets kunnen helpen het gevoel van controle terug te krijgen, door oplossingen te bieden om te multitasken.

Welke gadgets dan?

Uit het onderzoek komt naar voren dat met name videodeurbellen (68%), alarmsystemen (65%) en buitencamera’s (64%) voor nieuwe ouders een uitkomst zijn. Allemaal apparaten die zowel gemoedsrust bieden als een manier om herinneringen met het gezin vast te leggen.

De deur niet open kunnen doen voor visite

Ouders van jonge kids hebben nogal eens hun handen vol, waaronder met visite of bezorgers die onaangekondigd voor de deur staan. Zo krijgen zeven op de tien ouders (71%) pakjes aan huis wanneer dat eigenlijk niet uitkomt en heeft bijna de helft van de ouders (49%) moeite om tijd te vinden om zelfs maar de deur te openen. Het is dan ook geen verrassing dat een overgrote meerderheid (68%) beweert dat een videodeurbel helpt om het probleem te verlichten. Doordat ouders de deur rechtstreeks vanaf hun telefoon kunnen beantwoorden en zo bijvoorbeeld het voeden of verschonen van de baby niet hoeven te onderbreken.

Huis en tuin veilig houden

De komst van een kind in een huishouden vraagt ook vraag om een herschikking van prioriteiten. Waarbij veiligheid voorop komt te staan. Zo hebben drie op de vier ouders (75%) hebben hun huis kindveilig gemaakt. Bijvoorbeeld door kastsloten te installeren. Tweederde controleert (66%) regelmatig via een (slimme) beveiligingsinstallatie of door zelf te kijken of het huis en de tuin vrij zijn van gevaren. Ouders zijn superhelden, maar ze hebben de gave van alomtegenwoordigheid nog niet uitgevonden. Dus binnen- en buitencamera’s zijn handige hulpmiddelen om een oogje te houden op blinde vlekken rond het huis. 62% van de ouders vindt camera’s bovendien geruststellend om een oogje in het zeil te houden op hun eigendommen.

Lees ook:  Getest: TomTom Sports Runner 3

Belangrijke gebeurtenissen

Opvallend is dat genoemde gadgets lang niet altijd worden gezien als pure beveiligingsapparatuur. Vijftig procent van de ouders van jonge kinderen vindt de apparaten aantrekkelijk om belangrijke gebeurtenissen die ze hebben gemist tóch te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de eerste stapjes van hun kind.

Winactie

Wij mogen ook nog eens een toffe Indoor Cam van Ring weggeven. Een compacte camera die slimme beveiliging biedt. Met de Indoor Cam wordt het makkelijk om te zien wat er zich thuis afspeelt. De camera is klein genoeg om vrijwel overal mee naartoe te nemen en de installatie is zo gepiept. Kans maken? Ga dan snel naar onze Instagram pagina!

Ouderschap 2.0: hoe slimme gadgets het leven van jonge ouders makkelijker kunnen maken (+ winactie!)

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy