Medium vs. paragnost: dit is het verschil

by Redactie

Je hebt vast wel eens van de termen ‘medium’ en ‘paragnost’ gehoord. Bijvoorbeeld omdat je spiritueel bent aangelegd, of omdat je op zoek bent naar antwoorden op belangrijke vragen. Voor veel mensen is het nog onduidelijk wat precies het verschil is tussen een medium en een paragnost. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, wat voor verwarring kan zorgen. Daarom leggen we in dit artikel het verschil simpel en snel uit.

Wat is een medium precies?

Een medium is iemand die in contact staat met bijvoorbeeld engelen of overleden personen. Zo’n persoon wordt een ‘medium’ genoemd omdat hij een ‘drager’ is van informatie tussen de aarde en andere entiteiten. Een medium vangt informatie op en kan die aan jou of iemand anders doorgeven.

Wist je dat je ook mediums online kunt spreken? Er zijn websites waar zij hun diensten via chat of telefonisch aanbieden. Als je een fysiek gesprek een grote stap vindt, of als je de tijd of zin niet hebt om ergens naartoe te reizen, dan is een online gesprek met een medium een echte aanrader.

Wat is een paragnost precies?

Paragnosten worden ook wel helderzienden genoemd. Dat zijn personen met een bepaalde gave die maar weinig mensen hebben. Dankzij deze gave kan een paragnost of helderziende dingen zien die je met je normale zintuigen niet zou kunnen waarnemen. Een paragnost ziet dus meer dan wij ‘gewone’ mensen. Dat doet hij of zij door een licht te zien dat normale mensen niet kunnen zien. Zo kunnen zij gebeurtenissen, mensen of dingen waarnemen zonder input van buitenaf.

Lees ook:  Hoe ‘masculinity’ eruit ziet in 2019

Wat is het verschil tussen een medium en een paragnost?

Een paragnost heeft dus echt bepaalde gaven waarover hij of zij beschikt. Maar het is niet zo dat een medium deze gaven niet kan hebben. In tegendeel, er zijn mediums die ook paragnost zijn. Een paragnost is dus geen medium, maar een medium kan ook een paragnost zijn. Een medium staat echt in contact met bepaalde entiteiten en krijgt op die manier informatie doorgespeeld. Een paragnost kan die informatie ‘zien’ door middel van zijn of haar speciale gave. Het verschil tussen een medium en paragnost is dus subtiel maar zeker wel aanwezig.

Moet ik bij een medium of een paragnost zijn?

Als je met een prangende vraag loopt die je beantwoord wilt hebben, dan weet je misschien niet goed of een medium of een paragnost je beter kan helpen. Wat je kunt doen, is gewoon contact opnemen met ofwel een medium of een paragnost. Leg aan hem of haar kort je vraag voor en vraag simpelweg of je aan het juiste adres bent. Je zult ongetwijfeld vriendelijk ontvangen en goed verder geholpen worden.

Foto header via iStock, credits: SlyBrowney

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy