Jouw huisfeest omtoveren tot festival? Zo doe je dat

Jouw huisfeest omtoveren tot festival? Zo doe je dat

Met de Nederlandse hittegolf is iedereen toe aan verkoeling in de vorm van bier, feest in de vorm van een festival en ontspanning in de vorm van gewaagde dansjes. Want de zomer moet gevierd worden! Mocht je nou zelf een feest willen organiseren, waarom zou je dan niet nét wat groter uitpakken dan je normaliter doet? Je vrienden uitnodigen voor een huis-tuin-en-keuken-barbecue is uiteraard gezellig, maar wel een tikkeltje gewoon. Met deze simpele aanpassingen tover je jouw feest om tot heus festival.

Livestreams en hobby dj’s

Allereerst zal je de juiste entertainment nodig hebben. Je kan zelf een playlist in elkaar zetten met wat goede bangers, maar leuker is misschien wel het luisteren naar livestreams in je huiskamer. Zo kom je toch wat dichter bij een live dj. Nu we het daar toch over hebben: nog nooit hebben zo veel mensen zich gewaagd aan het mixen en draaien van sets. Ben of ken jij ook een hobby dj? Tijd om die in te schakelen!

Dansen én ontspannen

Wat een festival tot festival maakt, is dat je niet alleen de ruimte hebt om urenlang te dansen, maar dat je ook net zo goed kan ontspannen. Onder het genot van een drankje fijne gesprekken voeren terwijl je bijkomt van je moves? Daar moet je voor gaan zitten. Maar voor een festivalgevoel mag je die tuinstoel best vervangen voor iets dat comfortabeler is en een zitzak huren. Dat kan bijvoorbeeld bij Terapy, waar ze echt super toffe, comfortabele en ergonomische zitzakken te koop en te huur hebben. Van een blauwe zitzak tot andere vrolijke kleuren: wie wil er nou niet héérlijk wegzinken terwijl die geniet van een cocktail?

Lees ook:  Amsterdam Cocktail Week

Hapjes en drankjes

Om lekker in beweging te blijven en dag en nacht door te sjansen hebben je bezoekers wel wat energie nodig. En die krijgen ze van het assortiment hapjes en drankjes dat jij uiteraard hebt voorbereid. Dit betekent genoeg keuze in alcoholische versnaperingen. Maar maak het jezelf vooral niet te moeilijk – bier, wijn en één soort cocktail stemt de meesten al gelukkig (en anders wordt het toch echt BYOB). Wat eten betreft: ook hier geldt dat het het beste is om zoveel mogelijk kleine hapjes te hebben. Je gaat immers geen megapot macaroni met kaas voorbereiden. Denk aan kaasplankjes, borrelhapjes en de ultieme favoriet: pizza.

Festival sfeerverlichting mag niet missen

Tot slot mag de sfeer niet ontbreken. Die maak je samen met de mensen om je heen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar wat lampionnen, een vuurkolf of wat glow in the dark elementen doen het ook zeker goed. Zo waan je je binnen de kortste keren op een festivalterrein, en vergeet je dat je doodleuk in je woonkamer staat te swingen.

0 comments on “Jouw huisfeest omtoveren tot festival? Zo doe je dat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *