Het oudste festival van Amsterdam is terug: Landjuweel

by Emma

In de Ruigoordse oase van groen kan je je dit jaar van 11 tot 14 augustus weer onderdompelen in de hedendaagse kunst. Op Ruigoord, voor de laatste keer op het historische terrein naast de kerk, gaat dit jaar het festivalseizoen van start met Landjuweel. Het magische toevluchtsoord, dat twee jaar verdwenen was van de kalender, is weer helemaal terug.

Creatief volk

Waar vroeger landjuwelen plekken waren waar schrijvers, theatermakers, troubadours en ander creatief volk elkaar kon ontmoeten. Kom je op het Landjuweel van Ruigoord anno 2022 vrijwel hetzelfde tegen. Op dit festival wordt namelijk elke bezoeker uitgenodigd om geïnspireerd te raken en zelf verder te inspireren: iedereens visie doet er toe. En laat dat nou het mooie van dit evenement zijn. Terwijl je de drukte van de geïndustrialiseerde wereld achter je laat, vind je hier tussen ontspanning en extase een gemeenschap waarin iedereen zijn creativiteit kwijt kan. Wat wil je nog meer?

Muziek, theater en de beeldenroute

Die creativiteit wordt op Landjuweel vertaald naar live muziek, theater en de bekende beeldenroute. Zo zal de reizende band La Orquesta Informal swingen met latin instrumenten. Voorziet ANNA RF elektronische ethnic Reggae muziek en komt Komodo met vintage-exotische Rock & Roll aanzetten. Kortom, een breed scala aan muziek waar allerlei soorten ritmes samenkomen. En als je even uitgedanst bent, dan kijk je je ogen uit bij de acrobatiek van Kira en Yahel. Of laat je jouw lachspieren prikkelen bij de ‘comedy show zonder tekst’ van artiestenduo Merel Voorsluis en Aat Dirks. En uiteraard is de geliefde nachtelijke beeldenroute van kunst – vol lichtinstallaties, performances en verrassingen – ook weer terug. Een waar spektakel voor je zintuigen dus.

Lees ook:  Twee linkerhanden? Zo wordt klussen in huis toch leuk

Van zeemeerminnen tot waterlelies

Dit jaar draait het festival om het milieu en het element water staat centraal. Dit betekent dat er een activistenpodium zal zijn en er ook extra maatregelen worden gehanteerd om het feest zo duurzaam mogelijk te maken. Maar ook betekent dit dat je all out kunt gaan met een outfit. Van zeemeerminnen en golvende kleding tot waterlelies en kwallen: als Landjuweel iets doet, dan is het wel het aanwakkeren van de fantasie. We verwachten dus ook dit jaar weer een weekend dat aanvoelt als een eigenzinnig sprookje.

Foto header credits: Philip Menke

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy